05.07.2022 | 10:36
Радостин Василев: Ако стана вътрешен министър, на мафията Рашков ще им се стори като пролетна песен
Слави Трифонов трябвало да свикне, че депутатите му не са крепостни селяни

„Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни. С тях могат да говорят всички“, каза пре бТВ напусналият ИТН спортен министър в оставка Радостин Василев.

По думите му партията на шоумена Слави Трифонов е подвела „стотици хиляди българи за това, което обещаваше“.

Василев обясни, че Виктория Василева, която преди дни съобщи, че ще напусне ИТН и Народното събрание, първоначално е била на срещите между депутатите от ИТН. Преди официалната им пресконференция обаче тя се е отказала. Радостин Василев и петима депутати от ИТН обявиха, че напускат формацията на 13 юни, след като Трифонов оттегли подкрепата си за правителството на Кирил Петков, което по-късно беше свалено с вот на недоверие.

„Беше и денят преди пресконференцията с мен, беше няколко срещи преди това с мен“, каза той и добави, че не знае какво я е разубедило да не напусне партията.

„От дена на пресконференцията (б.р. на която той и още петима депутати от ИТН се отцепиха от партията) не съм разговарял с Виктория Василева. Изключително много я уважавам. Тя е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам мотивите ѝ към момента защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък, но смятам, че нейното място не е в тази групичка“, каза още министърът на спорта в оставка.

По думите му много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която тя води.

Разговорите за нов кабинет

Василев обясни, че участва активно в разговорите за управление на България в следващите 6 месеца в качеството си на министър на младежта и спорта в оставка и по думите му човек, който има отговорно поведение спрямо България.

„Независимо дали има 121 депутати, едно национално отговорно поведение е да направиш ясен план за това какво ни очаква през следващите 6 месеца – това са много спешни мерки по Плана за възстановяване и устойчивост, законопроект за КПКОНПИ, редица законопроекти в други сфери, които са належащи“, заяви
Василев.

Той добави, че състав на кабинет не е обсъждан, а единствено хоризонт (б.р. за управление) 6 месеца, коалиционни партньори – частично присъстващи в залата в момента и представители на различни сектори, които да представят най-спешните мерки, които НС трябва да приеме.

„Не би трябвало да присъствам на разговори за подкрепа на правителство, в което съм част. Тези решения се взимат от народните представители“, каза още той.

Василев обясни, че вече не е член на ИТН.

„Ако стана вътрешен министър, Рашков ще се стори на мафията като пролетна песен“

Той посочи, че не са водени разговори да стане вътрешен министър в евентуалния кабинет „Василев“.

„Този въпрос в момента кара група от хора да изпитват панически ужас. Ако това се случи, нещата ще бъдат неконтролируеми за някои хора и за мафията“, добави Василев.

По думите му, ако това евентуално се случи, „г-н Рашков ще им се стори като пролетна песен“ и „това ще бъде невероятен шок и ужас за мафията“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране