03.11.2022 | 18:55
Радостин Василев държи Киро и Асен с компромати
Той е известен с пристрастието си прави записи на всяка своя среща и сега разполага с цяла картотека от видео и аудио файлове

Небезизвестния Радостин Василев, който от пръв приятел на Слави Трифонов и активен член на ИТН, се отцепи и прилепи към „Промяната“, през цялата минала седмица бе в центъра на кретащата парламентарна дейност, писа „Филтър“.

Василев е кандидат, подкрепяме от ПП, за шеф на спортната парламентарна комисия, но така и не можа да получи нужния брой гласове, за да бъде избран. Специалистът по спортно право не отстъпва, а партията на Кирил и Асен го брани със зъби и нокти. В същото време ДПС също не се отказва от заявеното намерение техния кандидат Халил Летифов да оглави комисията.

В типичния си стил Василев завъртя поредната политическа интрига покрай невъзможността да оглави спортната комисия. Той се оплака, че натиск от Румен Радев и министърът на спорта Весела Лечева, е причина да се размине с ресорната комисия. Отцепникът от ИТН твърди, че бил посъветван от „едно от основните лица“ в ДПС да оттегли кандидатурата си. Когато го попитал каква е причината, разбрал, че „имало обаждане от президентството и от служебния министър Весела Лечева“, която се възпротивила на неговата кандидатура.

Твърденията му бяха отречени от споменатите лица, а от ДПС поясниха, че в началото „Продължаваме промяната“ въобще не са искали Спортната комисия. Същевременно Василев внесе сигнал в КПКОНПИ срещу служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева. Той е за конфликт на интереси, а Василев твърди, че Лечева, в качеството си на министър, била член на орган на управление и контрол на юридическо лице с нестопанска цел.

Покрай разгорелите се страсти мнозина се питат защо Радостин Василев е толкова важен за парламентарния живот и какво кара лидерите на „Промяната“ така твърдо да стоят зад него.

Според съпартийци на Василев от ИТН  юристът държал Кирил Ясен с компромати, които може всеки момент да извади на светло.

Сред колегите си е известен с пристрастието си прави записи на всяка своя среща и сега разполага с цяла картотека от видео и аудио файлове. Служителите в Министерство на спорта, когато той оглавяваше ведомството, твърдят, че лично се е погрижил кабинетът му да бъде окабелен по специален начин, така че да остават следи от всеки проведен в него разговор.

Радостин Василев бе лидер на отцепниците от „Има такъв народ“ и дори призна, че в неговия апартамент  са се провеждали срещи с Кирил Петков, когато „Промяната“ отчаяно търсеха депутати, които да предадат Слави Трифонов. Според запознати с навиците на известния като Радо Гела политик едва ли е пропуснал да запише тези рандевута.

Самият Василев признава, че записите са негова страст, като разказваше, че Татяна Дончева се е срещнала с него в кантората му през 2021-а година, за да го убеждава да разцепи групата на ИТН. По думите му Тогава тя  драскала имена на негови колеги на листче, на което написала и сумата 500 К. „Има видеозапис, ако тяло спори, заснетото е нейното идване и тръгване“, заяви тогава публично Василев, подчертавайки, че е отказал офертата, защото той работил с морални доводи. Дочева категорично отрече твърденията на колегата си юрист, но случаят и досега витае в политическата митология.

Запознати с политическите нрави и характерологични особености на Радостин Василев са убедени, че за времето, откакто се подвизава в политиката, той има всевъзможни записи, с които дълго време може да шантажира приятели опоненти.

2 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Радостин Василев държи Киро и Асен с компромати’-нищо ново под булгаристанското Слънце-педалите се ‘държат’взаимно с компромати.Един мазен педал срещу други подобни…

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Радостин Василев държи Киро и Асен с компромати’-нищо ново под булгаристанското Слънце-педалите се ‘държат’взаимно с компромати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране