26.05.2023 | 11:35
Радостин Василев пусна унищожителни записи на Киро Петков – шефовете на служби са одобрени от чужди посолства, изпиране на Борисов, ГЕРБ са само медийни противници
Този съюз е огромно предателство пред избирателите, отсече вече бившият депутат на Кирил и Асен

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Радостин Василев пусна запис, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“. Той направи това на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в София. Василев заяви, че записът е от 21 май – неделя. В записа се чуват гласове, част от които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

Службите са наши.  Ръководствата им са съгласувани с посолствата и одобрени от посолството. Това са думи на Кирил Петков и Асен Василев, изречени пред Националния съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) в неделя вечерта, запис от което пусна депутатът Радостин Василев на специална пресконференция в БТА. На среднощното заседание, продължило почти до зори, ръководството на ПП е трябвало да вземе решение за подкрепа на правителство с ГЕРБ-СДС.

Петков обяснява на приближените си, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен му е казала, че България има шанс за Шенген, но не и за еврозона на този етап.

Асен Василев допълва, че имената на шефовете на службите са синхронизирани с посолството.

По думите на Петков Борисов не е искал към момента да има главен прокурор, а Христо Иванов измислил как да се протака бавенето на свалянето на имунитета на лекар на ГЕРБ, се чува от скандалния запис.

ПП не се интересуват от избирателите си, а от това да упражняват власт. Злото, което стои зад ъгъла ги карало да правят коалиция с ГЕРБ. Това е коалиция и всички го знаят. Мария Габриел ще бъде министър-председател след 9 месеца, изтъкна Радостин Василев по време на извънредната пресконференция в БТА.

„Дали това е истина, аз искам да го разбера. Кои са шефовете, одобрени от посолствата? Това е на ръба на член 1. Няма отговорен български политик, който да консултира ДАТО, ДАНС, ДАР с което и да е друго посолство, освен, ако то не е в основата на тази коалиция. Такива разговори с европейски лидери, ако са се водили, това наистина е много жалко за целия ЕС, не само за България“, заяви Радостин Василев.

„Бойко не иска да има главен прокурор“, подчерта той,  коментирайки записа.

И продължи: „Господата Петков и Василев явно нещо ги е страх и забележете, Христо Иванов бил измислил някаква комисия, която да шиканира имунитета на Борисов, докато не мине механизмът за главния прокурор или не бъде измислено нещо друго“.

„ГЕРБ не е реален враг, а маркетингов враг“ – не мога да повярвам, че това го казва човекът, който крещеше на площадите „аз няма да ви предам“, заяви Василев, имайки предвид Кирил Петков.

На заседанието на ръководството на ПП не мина решението да се подкрепи коалиция с ГЕРБ и след псувни, изведнъж мина с 25 на 24 гласа. Питам – тези, които гласуваха против, могат ли да са безгласни роби?, продължи с разкритията си Василев.

„Оказва се, че когато властта е много близо до теб, в някакъв момент започваш да се опияняваш. Онлайн в този разговор можеха да се включат безброй лица. Представяте ли си какво си говорят насаме с Бойко Борисов? Казах им, че коалицията е грешка и те го усещат.

В „Да, България“ поне има искреност – те бяха за открита коалиция с ГЕРБ, но те са го правили това нещо. ПП скриха до последния момент, че са искали да имат коалиция. Това ще предизвика реакции – най-малко, че трябва да обясняват какви са тези неща и договорки с Бойко, допълни още Василев.

„Аз не мога да допусна такова предателство, защото голяма част от ПП са получили одобрение, защото ще управляват без ГЕРБ. Българите бяха по площадите, за да се бори с модела на ГЕРБ.ГЕРБ свали правителството на ПП и направи за смях Кирил Петков пред цяла България. Независимо от всички заявки за джентълменско споразумение, не може да имаме доверие на тези хора за съдебна реформа. Ти правиш правителство с ясното съзнание, че си унищожен след като направиш коалиция с ГЕРБ, значи има някакъв задкулизъм“, каза още той и обяви, че напуска парламентарната група на ПП-ДБ.

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство, заяви Радостин Василев пред медии по време на пресконференция, насрочена от самия него.

„Оказва се, че след един много дълъг танц от месец и половина, танц, който премина в прегръдка, ПП не се интересуват от своите избиратели, а от това да консумират властта“, продължи бившият спортен министър и изрази несъгласието си, че ще правят конституционна реформа с ДПС и ГЕРБ.

„Втората опорка е, че няма бюджет и ще спрат плащанията – само за 15 минути може да се гласува удължителен бюджет“, сподели Василев.

„Трета опорка е, че има някаква дълбока държава, руски интереси, злото, които стои зад ъгъла, ги кара да изберат по-малкото зло и да направят коалиция с ГЕРБ. Измама е, че Мария Габриел ще бъде само вицепремиер – след 9 месеца тя ще е премиер. Аз получих одобрението на гражданите в Плевен заради последователната ми политика срещу ГЕРБ“, каза той.

И сподели, че няма записи, за каквито Петков говори.

Твърденията, че са правени записи в групата Радостин Василев окачестви като „пълни лъжи“.

„Никой не е правил подобни записи нито в стаята на групата, нито в централата. Това не отговаря на истината. Г-н Петков беше доста уплашен от други записи, с които аз не разполагам. Те са в сферата на жълтото. Аз не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за представител на ГЕРБ. Вероятно ще станем свидетели на коалиционно правителство след няколко дни“, заяви още Радостин Василев.

„Не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за представител на ГЕРБ. След като изработихме законодателната програма, бях в контактната група, видяхме, че имаме съвпадение в политиките, но ГЕРБ се интересуваха само в от правителство с ППДБ. Ние трябваше да търсим подкрепа за правителството на малцинството, а не за коалиционно управление, каквото се готви сега. Принудихме се да седнем на една маса с хора, които трябва да са затвора. Първото, което попитах Красен Кралев, е къде са 20-те милиона за салоните“, каза бившият спортен министър.

И посочи, че в същото време разговори са се водили и на друго място.

„Подкрепихме Кирил Петков, след като напуснахме ИТН, с две основни цели – да продължим антикорупционната комисия и второто – никога с ГЕРБ. Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков, че никога няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Г-н Петков наруши с министър Денков, бъдещия премиер на България, ми казаха, че профилът на нашето правителство на малционството няма да бъде антикорупционен и затова не им трябват хора като мен. Явно профилът ще е прокорупционен. Като видях за разбирателството с ГЕРБ, щях да напусна ППДБ, но нямаше да стане по тозин начин, както сега“, продължи Василев, но обясни, че е последвало едно събитие, което налага тази пресконференция.

„Поисках да съм част от контактната група с ГЕРБ, но имахме допирни точки само до там, където може да се управлява заедно. Това прерасна в разговори по сектори, които представихме пред ГЕРБ, за да търсим подкрепа за правителство на малцинството. Принудихме се да стоим на една маса с хора, които трябва да вкараме в затворите, а им представяме програми.

Говореше се как стъпките да бъдат оправдани пред обществото. Алтернативна имаха и ГЕРБ, но чуваха, че сме конструктивни и разговорите продължават. Отчаянието, което предизвика Слави Трифонов с действията си, сега се задълбочава. Хората не искат да ходят вече на избори, защото тотално геометражно противоположни проекти, неясно по какви начини, се събират структури, които нямат общи интереси.

Петков искаше да продължим антикорупционната политики и ми повтаряше „никога с ГЕРБ“. А сега ще имат министър-председател, зам.-министри, ще се разпределят регулаторите. Водихме срамен разговор.

Петков и министър Денков ми казаха преди седмица, че профилът на правителството на малцинството няма да бъде антикорупционен и от хората като теб нямаме нужда. В този момент разбрах, че нещо се случва с тези хора, но не бях готов да напускам. Случи се едно събитие, което след малко ще коментираме и ще запозная гражданите, за да знаят каква е политическата класа, нейният морал. Те не са правени със записи по спални, парапети, хотели, зали.

„Коалиция с ГЕРБ – Кирил Петков иска да обясняваме как това не е коалиция и да лъжем гражданите. Истинското задкулисие са ПП, ДБ и ГЕРБ. Те мълчат и крият истината, а тя е много грозна, коства края на съществуването на ПП като проект, толерантността на избирателите на ДБ може би е по-голяма“, допълни Радостин Василев.

„Този танц, игран пред българското общество, избива в това правителство и в неделя, 21, аз получих мейл от председателката на НС на ПП Таня Султанова, че ще се проведе Национален съвет, на който аз не съм член, и това ще бъде важно събиране, което ще се проведе онлайн и някакви хора ще бъдат на „Чаталджа“.

„Кирил Петков ни обясняваше, че трябва да обясняваме на обществото, че това не било коалиция с ГЕРБ. Прощавайте, но не мога да лъжа обществото. Истинското задкулисие и омерта се нарича ГЕРБ и ППДБ“, категоричен е Руди Гела.

„В неделя, на 21 май, получих имейл, че в 22.00 часа в неделя ще се проведе Национален съвет и това ще бъде изключително важно събитие, което ще се проведе онлайн. А някакви хора, по-близки до Кирил Петков, ще са на Чаталджа. Аз издържах да го слушам до 00:30. Записах националния съвет, събитие, което се провежда между 50 човека. И си легнах в 12.30, за да мога да го изслушам до края. От 00:30 до 03:30 е изключително отвратителен. Станах сутринта в понеделник и изслушах този запис“, обясни Василев и каза, че ще предостави целия запис на Националния съвет.

Събирането започна в 22:15, аз издържах до вечерта, защото имам ученик. Записах онлайн цялото събитие – Националния съвет с над 50 участника. Легнах си в 12 и половина, а след това отвратителното се е казало. Записът е 4 часа и половина. Не знам какво говори Кирил Петков. Ето ги, дълбоката държава. Изслушах записа и бях потресен.

Събрах управителния съвет, 15 човека изслушахме този запис и се чудехме какво да правим след като се случва това, което се случва и решихме, че не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е таен запис. Записан е на моя таблет и ще го предоставя на всички журналисти в пълен размер. Доколкото ни позволяват нашите умения направихме кратък обзор, за да видите най-сериозните проблеми. Целият запис ще ви го предоставим чрез линк, за да го изслушате и да видите как точно когато трябва да покажеш, че си заслужил гласовете на избирателите си, падаш в тази омерта“, посочи той.

„Успокоявам Кирил Петков, че този запис не е от спални, от офиси и т.н., а е от Националния съвет. Представям си какво си говорят в тесен кръг с Асен, Лена и Лорер“,заяви Василев.

„Гадно е човек да преживява предателство за втори път и не смятам повече да участвам в чужди проекти. Ще пусна да чуете кратък пасаж, който показва какво е намерението на НС. Чуват се жени, деца, кучета лаят. Гледат се гласуванията и как се опитват да излъжат обществото.

На записите се чува как Петков обяснява на приближените си, че Урсула фон дер Лайен му е казала, че България има шанс за Шенген, но не и за еврозона на този етап.

Асен Василев допълва, че „имената са синхронизирани с посолството“. По думите на Петков Борисов не е искал към момента да има главен прокурор. На записа се чува и как ПП обсъждат какво би станало, ако се поиска арест на Борисов. Христо Иванов е измислил механизъм, който да забави процеса на даване на имунитета на лидера на ГЕРБ.

„Ако се въведат практики от ЕС, поне 6 месеца ще се влачи имунитета на Бойко. Ако не са отстранили Гешев като главен прокурор, Борисов няма да иска да ходи на избори“, заявява още бившият финансов министър.  

„Той не отваря опциите, защото знае, че само ние можем да го изперем. Може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко „ала-бала“ през президента“, посочва Петков.

Радостин Василев обеща да пусне целия запис, който медиите да изтеглят и да изслушат.

„Ти казваш на 50 човека, че ГЕРБ не ти е враг и 50 човека мълчат. Вие ще чуете изказванията и на други хора. Явор Божанков е много интересен. Умните мълчаха, а глупавите говореха. Това е най-чистият вариант да дадеш държавата на руската пропаганда. Почвам да се чудя дали това не са шпиони на Русия, вкарани в България, които да издигнат на власт „Възраждане“, които са много опасни за България. Не може да си васал на Русия, да консултираш шефа на ДАНС с американското правителство и да говориш, че си независим. Сега всички разбират, че не сме направили нещо страшно, а разкрихме разговор на НС, на който аз не съм член и вероятно по погрешка са ме поканили“, констатира Радостин Василев.

1 коментар

  1. nane каза:

    На тези мерзавци не трябва никога да се допират до власт.Тези са готови да заличът тази държава без да им мигне окото

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране