27.09.2024 | 10:56
Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки
Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер

С фашистки призиви за саморазправа с политическите опоненти, кражба на електорат от други партии и пари на известен хазартен бос Радостин Василев се е устремил към 51-вото народно събрание. Това показа проучване на в. „Филтър“ сред социолози и последователи на партията му.

Подсъдимият бивш министър на спорта от кабинета „Петков“ е все по-екзалтиран в новото си амплоа на лидер на малката партия „Морал, единство , чест“ (МЕЧ), с която на изборите на 9 юни спечели 64 хиляди гласа, или 3% от вота на гласувалите. Сега обаче Василев е на път да влезе в парламента, особено с очакваната по-ниска избирателна активност на 27 октомври.

Той вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер, описват го в парламента, където вече е бил депутат и служителите са запознати с особения му характер. Според приближените му стратегията на Радостин Василев е да вземе гласове от бившите си съпартийци ИТН, партньори от ПП, разпадналата се „Величие“ и дори старите патриотични формации като „Атака“, ВМРО и НФСБ. С наближаване на активната предизборна кампания Руди Гела втвърдявал тона, за да спечели повече радикален вот, и с нетърпение чакал да се появи в национален ефир, какъвто големите телевизии предоставят на всички преди избори.

Руди Гела нахлу в политиката с партията на Слави Трифонов през 2021 година. Дотогава беше известен като юрисконсулт на футболния ЦСКА. Работи за клуба още от времето, когато шеф е ексцентричният бивш вицепремиер и още по-бивш комсомолски деятел Александър Томов-Лупи. След това продължава с босовете на боклука „Титан“ и Гриша Ганчев, като става много приближен до захарния и петролен бос от орбитата на Цветан Василев. Точно по негово време и с протекциите му пред Слави Трифонов Радостин Василев влезе в „Има такъв народ“.

Стана и министър в четворната коалиция, а спортните среди помнят управлението му с няколко афери в тотото, стадиона на ЦСКА и зала „Арена Армеец“. Бързо предаде Слави Трифонов, за да се влее в редиците на „Продължаваме промяната“ и да постъпи впоследствие по същия начин с тях. Наследяван от всеки бос на ЦСКА и вече на политическия терен, Руди Гела не къса връзка с ЦСКА и остава приближен на новите собственици – братята Валтер и Георги Папазки. Те са основните играчи в хазартния бизнес след удара по Васил Божков-Черепа, а фирмите им за залагания въртят стотици милиони годишно. На местните избори Радостин Василев се кандидатира за кмет, а тогава компанията на Папазки удари сериозна финансова инжекция на юриста със спорна репутация.

След провала му на местния вот по-големият от братята, Валтер Папазки, е развалил отношенията си с Василев. Бившият спортен министър обаче останал близък с Георги Папазки, на когото ще разчита за кампанията си преди вота на 27 октомври, разказват източници от спортните среди.

Георги Папазки прекарва по-малко от 5 години в затвора, въпреки че е осъден на 10

Валтер Папазки и брат му Георги са бивши представители на силовата групировка СИК за Враца и региона. Техен конкурент през 90-те е Валентин Алексиев-Лисицата от ВИС-2. На 12 февруари 1996 година Лисицата е застрелян. Тогава полицията разкрива покушението и разплита цялата верига – физически убиец, посредници и поръчители. А те са Валтер Папазки и брат му, които сега са едни от най-големите хазартни босове. Започва и съдебно дело. Валтер Папазки е у нас, но брат му бяга в чужбина. Осъдени са на по 10 години затвор. По-големият брат влиза в затвора, но излиза предсрочно. По-малкият се предава години по-късно и мистериозно остава зад решетките по-малко от 5 години. Двамата отдавна са на свобода и развиват хазартен бизнес. Удариха джакпота след разбиването на групировката на Васил Божков. Също като него залагат на хора в политиката, за да имат влияние върху големите процеси в държавата. Така Радостин Василев е последният им любимец. Неслучайно новата му съпруга Мирела работи в компания на Папазки. Радостин Василев се разведе с бившата си съпруга заради младата служителка в Министерството на младежта и спорта. Лично я назначи в Българския спортен тотализатор, а след това я издигна в йерархията. След като Руди Гела напусна поста си, тя го последва и се впусна в частния бизнес на покровителите му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране