02.07.2024 | 14:11
Аталай: Как ще има чистка в ДПС!? (видео)
Привържениците на партията се увеличават, твърди депутатът часове преди да бъде поискана оставката му от Делян Пеевски

В комична ситуация попадна депутатът от ДПС Рамадан Аталай, чиято оставка бе поискана от партийната структура в Пловдив-област. Часове преди да гръмне новината, че съпредседателят Делян Пеевски иска да напусне парламента, депесарят категорично отрича да има чистка на хора на почетния председател Ахмед Доган.

На 28 юни, петък, репортер на предаването „Евродикоф“ се опитва да разбере какво става в партията след уволнението на личната секретарка на Ахмед Доган – Биршен Ибрямова; оставката на Филиз Хюсменова; ареста на бившия шеф на ДПС-Варна Сали Табаков и изключването на зам.-председателката Айсел Руфад. В парламента журналистката попада на Аталай и се опитва да получи коментар за случващото се в партията. На въпрос дали има трусове в ДПС все още депутатът отговоря: Как ще има чистка!?

На реплика че с уволненията хората в партията намаляват, избраникът невъзмутимо отвръща: „Не, увеличаваме се“.

В късния следобед в петък, от ДПС – Пловдив обявиха, че искат оставката на Рамадан Аталай заради слаби резултати на изборите. Той обаче отказва да напусне Народното събрание, а в отговор на ината му Делян Пеевски нареди клеветническа кампания срещу него във финансирани от ДПС медии.

Вижте видеото:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране