14.09.2021 | 21:12
Рашков: Гешев се охранява от три места, толкова ли се страхува
Той още нямал покана да е министър в новото служебно правителство

Толкова много ли се страхува главният прокурор, за да има защита от три места, попита вътрешният министър Бойко Рашков. Той обясни, че Иван Гешев се охранява едновременно от Бюрото по защита на свидетели, служители на НСО, които пазят около дома му, а полицаи от  Шесто районно патрулират денонощно около оградата на резидения Бояна.

Подобно нещо, подчерта Рашков, не си е позволявал никой друг. Това трябва да бъде променено и по-морално би било самият Иван Гешев да бъде инициатор на тази промяна, добави вътрешният министър.

Той коментира и намерението на повечето партии в 46-ия парламент да прехвърлят Бюрото за защита на свидетели към правосъдното министерство. В  момента то е на подчинение на главния прокурор. Законопроектът мина на първо четене в правна комисия и в пленарна зала.

Много бих искал парламентът да смогне да направи това, защото такава порочна структура досега не сме имали – един представител на ръководно ниво в прокуратурата да има състав от 150 души с 8-10 млн. лева годишен бюджет, а за миналата година да нямат нито един, включен в защитна програма участник в процес. Натрапва се мнението, че едва ли не всички тези служители в това бюро охраняват само главния прокурор, коментира Бойко Рашков.

За мигрантския натиск по границата Рашков посочи, че зависи от това накъде ще се насочи потокът от афганистанци, които по различни причини бягат от своята родина. Трябва да сме бдителни, каза и отбеляза, че дори Турция изгражда защитни съоръжения на границата с Иран, за да не допуска масово навлизане на афганистанци.

Той още нямал покана да е министър в новото служебно правителство. По думите му, такава покана засега не е получавал нито един от сегашните министри.

 Рашков нямал и информация дали се прави нова партия с министърите на финансите и икономиката Кирил Петков и Асен Василев.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране