15.06.2022 | 19:28
Рашков: Тресе ги ужасен страх, че мога да отида в КПКОНПИ
Няма да бъда „златното кюлче на ДПС там...
Някои ги тресе ужасен страх, че мога да застана начело на КПКОНПИ, защото няма да бъда „златното кюлче на ДПС там“. Това заяви в предаването „Въпросите“ по TV1 министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Министър-председателят Кирил Петков преди дни обяви, че именно Рашков е кандидатът на „Продължаваме Промяната“ за шеф на Комисията.

Според настоящия министър страхът е и причината ДПС да поискат въвеждане на възрастово ограничение за председателя, което да го изхвърли от надпреварата. „Няма да се учудя ДПС да направят предложение в закон да се запише, че е забранено на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ“, допълни министърът и определи реакцията на парламентарната група на ДПС като отблъскваща.

Рашков призна, че заемането на поста председател на КПКОНПИ ще е предизвикателство за него. Той допълни, че вече има идея откъде може да намери подготвени хора за работа в комисията.

На въпрос какви биха били неговите приоритети, ако заеме позицията, той отговори, че първо трябва да се види какъв ще е законът, който урежда правомощията на комисията. Както е известно става въпрос за разделяне на КПКОНПИ на две части.

Що се отнася до реформата в МВР министърът каза, че се прави една промяна, която е забавена с 20 години. Рашков отрече обвиненията, че ще останат населени места без полицейско присъствие или райони, в които не се предлагат нужни на гражданите услуги.

„Само прокуратурата не е откри в 470 страници събрани материали срещу бившия премиер Бойко Борисов доказателства, за да бъде той задържан за по-дълго“, коментира още той.  Според него, ако материалите са били проучени, бившият министър-председател е нямало да бъде освободен след по-малко от 24 часа в ареста. „Вместо това от прокуратурата се задоволиха с критики и обидни квалификации към полицейските служители“, допълни министърът на вътрешните работи.

Бойко Рашков не е съгласен с твърденията, че има заплахи срещу много от хората, които се борят срещу корупционните схеми на ГКПП „Капитан Андреево“. Според министъра една голяма част от изнесените факти заслужават сериозна проверка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране