12.10.2022 | 20:36
Развален мутротелефон
ГЕРБ хем ги боли, хем ги сърби

Ако не беше толкова трагично, щеше да е смешно положението. ГЕРБ хем ги боли, хем ги сърби. Решават, че Н.П. Митрофанова трябва да бъде поканена на откриването на 48-ия пореден парламент, след това се отмятат. Вежди Рашидов, явно трезвен си казва, че ако не я поканят, означава обявяване на война с Русия. Бойко Борисов излиза след него и обяснява, че ГЕРБ щели да излязат от залата, ако Н.П.Митрофанова е там /то, не че ако ГЕРБ излязат, ще е някаква загуба, даже много хора ще се зарадват да не ги гледат/. Но се изумявам как в ГЕРБ дори не си говорят помежду си. А Борисов явно си говори с едни други хора, които дават наклон на мисленето му.

Факт е, че държавният протокол изисква да се поканят посланиците на откриването на парламента. Другото е селска простотия, дори да сте я завили в жълтопаветен евроатлантически целофан. Бъдете сигурни, че нито Путин ще се разстрои, нито авторитетът на Русия ще бъде накърнен от простотията ви. Но някъде ще отбележат черна точка за нас. И цената, която ще платим, ще бъде много неприятна. Защото и нас ни завличате в пропастта, към която сте се устремили.

Всеки си говори каквото си поиска. Щели да се коалират с ГЕРБ от ПП, ама ако ги нямало Борисов, Митев, Караянчева и т.н. Че, то ако ги няма, и ГЕРБ няма да го има, ГЕРБ е лидерска партия и без Борисов е политическа нула. Борисов пък обяснява как във Възраждане имало много сериозни хора, с които можело да се работи, макар и идеологията им да била различна. От Възраждане пък обясняват, че няма да преговарят с ГЕРБ и се подиграват на преговорния екип. От БСП и те не знаят къде се намират и се опитват едновременно да гонят с кучетата и да бягат с лисиците. ДПС тихо чакат мига на разпределянето на порциите. Остава усещането, че повечето политици са в лека истерия какво ще правят, защото проблемите са много, натискът отвън е опрял неприятно до гърба им, а народът ги псува по принцип, в цялост и поотделно всеки.

Създава се усещането, че някъде има паника. Че някой някъде осъзнава, че светът се променя, но заради скоростта на плюене не успява да направи плавен завой в политиката. Проблемът е, че заради тяхната страхливост, глупост и интереси, ще си го отнесем ние.

Елена Гунчева-Гривова

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране