15.01.2015 | 8:29
„Реал” готви нов рекорд, дава €100 млн. за Погба
„Белите” излизат за обрат в дербито с „Атлетико”

„Реал” (Мадрид) се подготвя за поредната 8­ или дори 9-цифрена лятна мегасделка – този път под прицел е халфът на „Ювентус” Пол Погба.

От „Бернабеу” са се насочили към френския национал, който се превърна в един от най-добрите на своята позиция, откакто смени„червените дяволи” със „Старата госпожа”За да вземат тъмнокожия „петел”, на „Бернабеу” ще трябва да подготвят около 100 милиона евро, изчислява „Тутоспорт”.

Вестникът, който се възприема като своеобразен официоз на „бианконерите”, разкрива, че освобождаващата клауза на Погба е 50 милиона евро. Още толкова обаче трябва да осигурят от „Реал” за други разходи – заплатата на футболиста, комисиони по трансфера, както и данъци. Агентът на халфа Мино Райола вече намекна, че клиентът му скоро ще напусне торинския клуб.В близките дни се очаква „Реал” да подпише договор и с един от най-нашумелите таланти напоследък – Мартин Йодегаард. 16-годишният норвежец вече се срещна с боса на „Галактико” Флорентино Перес и според „Марка” всичко е решено.

Първоначално тийнейджърът ще тренира с втория отбор на „белите”, но е възможно дори за една година да бъде върнат на родния си клуб „Стрьомсгодсет”, само че под наем. От „Бернабеу” действаха бързо и изпревариха другите кандидати за подписа на Йодегаард ­ „Байерн” и „Аякс”.Кристиано Роналдо пък ще трябва да се бори да не отпадне още в първия си мач след получаването на третата „Златна топка”.

Довечера „Реал” приема „Атлетико” в реванш от 1/8-финалите за Кралската купа, като домакините трябва да търсятпобеда с 3 гола разликаза да продължат напред, след като преди седмица отстъпиха с 0:2 на „Висенте Калдерон”. Карло Анчелоти отново ще може да разчита на бразилския защитник Марсело, който не игра в последния мач с „Еспаньол” заради контузия.

Под въпрос обаче е друг бранител на „Реал” ­ Алваро Арбелоа, който пропусна последната тренировка на тима.На 1/4-финал вече се класира „Еспаньол” след победа с 2:0 над „Валенсия”. Два гола на резервата Фелипе Кайседо помогнаха на каталунския тим да преодолее пасива 1:2 от първия мач. „Малага” пък падна с 2:3 като гост на „Леванте”, но отива напред с общ резултат 4:3.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране