10.02.2016 | 0:01
Реформаторите пак плашат с избори, ако антикорупционният закон не мине
100-те хиляди лева разминаване в декларацията до Сметната палата били "счетоводна грешка"

Ако и преработеният вариант на подготвения от вицепремиера Меглена Кунева антикорупционен закон не мине в НС, трябва да се отиде към предсрочни избори. Това заяви съпредседателят на парламентарната група на РБ и заместник на Кунева в ДБГ Найден Зеленогорски след заседание на Изпълнителния съвет на блока.

Първият вариант претърпя фиаско в НС през миналата година, след като получи куп критики. Съпартиецът му Димитър Танев пък коментира разминаването от близо 100 000 лв. в приходите на РБ за местния вот, които Сметната палата засече. Той го обясни със счетоводна грешка и категорично отхвърли обвиненията от вчера от страна на Румен Петков, който обяви, че дясното обединение укрива приходи.

Танев уточни, че несъответствието идвало основно заради преведени 78 000 лв. от ДСБ на Радан Кънев към сметката на блока, а после костовистите се объркали и написали в документите 3100 лв. Не стана ясно обаче как двете толкова различни суми са объркани. Утре ще заседава и Съветът за развитие в МС, в който се дискутират коалиционните въпроси. Като точка там е предвидена оценка на всяко министерство. От РБ обаче ще настояват тя да се отложи до три месеца след подписване на меморандума към коалиционното споразумение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране