28.07.2024 | 12:42
Режисьорът – гей на сатанинсткото откриване на Олимпиадата бил тормозен като дете, сега дал воля на “републиканските” си идеи
Церемонията завърши със сатанински ритуал за жертвоприношение на дете

Режисьорът на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри Тома Жоли заяви, че не е имал намерение да подкопава морала или да шокира хората. „В петък вечерта бе даден израз на републиканските идеи за приемане и за приобщаване“, заяви той, цитиран от БТА.

Представители на крайната десница във Франция, а и някои медии изразиха критики от това, че в церемонията е имало и такива прояви като целувка между двама мъже или сцени, напомнящи на гей парад. В тази връзка сценографът на проявата, който е бил обект на тормоз от детските си години, днес заяви, че е искал да създаде една републиканска церемония, а не една церемония, носеща активистки послания.

„Във Франция хората имат право да се обичат, както си поискат, с когото си поискат. Във Франция хората има право да вярват и да не вярват. Във Франция хора имат много права“, подчерта днес той в отговор на критиките.

От своя страна Тони Естанге, шефът на организационния комитет на Летните олимпийски игри в Париж, заяви, че е ставало дума за една церемония със силни послания за любовта и многообразието. „Идеята беше да бъдат накарани хората да размишляват и да бъде отправено възможно най-силно послание“, подчерта той и добави, че Международния олимпийски комитет е бил в течение с водещата линия на церемонията и с посланието, което тя е целяла да отправи.

Тони Естанге приветства и това, че по време на церемонията не е имало никакъв сериозен инцидент във връзка със сигурността и изтъкна уникалността на събитието, провело се по открито небе.

Кой е този гей, скандализирал над 2,4 млрд. християни по света?

40-годишният евреин и отявлен гей Тома Жоли е артистичният директор и човекът, който създаде концепцията и всяка една от сцените от олимпийския парад в Париж. Това бе откриването на Олимпиадата, а какво ли ще е закриването – със сигурност нашата фантазия в бедна.

Четири церемонии ще бъдат поверени в негови ръце – по откриването и закриването на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г.

Кой е Тома Жоли и какъв е неговият опит?

Той е понастоящем директор на Националния драматичен център в Анже. Френският режисьор и актьор Томас Жоли е назначен за художествен ръководител на прочутите церемонии, които ще открият и закрият Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Почти веднага след избора му през 2022 г. той обяви, че се надява “да предложи на света уникални образи през 2024 г.”

“Като отваря игрите за възможно най-много хора, Париж 2024 въплъщава ценности, с които напълно се идентифицирам. Театърът, за който се застъпвам, също е категорично отворен. Убеден съм, че в днешно време трябва да се проектираме заедно към общи идеали. В това отношение церемониите ще бъдат прекрасна възможност да споделим колективен разказ, да утвърдим възможността за “ние” пред народите по света”, обясни той в съобщение за медиите след назначаването си.

Ако името му все още ви е непознато, Тома Жоли не е в началото на кариерата си. Роден в Руан, той започва кариерата си на режисьор през 2006 г., като създава собствена компания – La Piccola Familia.

Като доказателство за репутацията му,  е удостоен с наградата ” Жан-Жак Готие” през 2015 г. Същата година получава наградата “Молиер” за режисура на публична театрална постановка за”Анри VI”. Стилът му, вдъхновен от театъра, рок операта и сапунените опери, печели публиката.

“С вече богатата си кариера Тома Жоли е в авангарда на младата, креативна и амбициозна френска артистична сцена. Неговите необикновени спектакли са доказателство, че той умее да разчупва кодовете на своето изкуство, за да го изведе на следващото ниво “, заяви Тони Естанже, президент на Париж 2024, в съобщение за медиите още през 2022 г.

Церемонията завърши със сатанински ритуал за жертвоприношение на дете

Символика на жертвоприношението на дете за финала на церемонията по откриването на Олимпийските игри …
1) Белият рицар на апокалипсиса носи жертвоприношението.
2) Той го предава на офицерите, жреците, създателите на смъртта.
3) Детето е прободено за славата на Ваал. Остава само пелената.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране