24.06.2015 | 0:05
Родилка молила за упойка часове преди да почине
Семейството на Илияна все още чака резултатите от аутопсията

32-годишна родилка молила лекарите за упойка часове преди да почине.  Това разказаха близки на починалата в столичната Втора градска болница Илияна Цветкова.

”Обади ми се по телефона и ми каза: ”Раждането беше тежко, накрая вече им се молех – „Моля ви се, сложете ми някаква упойка. Не се издържа вече”, разказва през сълзи майката на Илияна пред Нова телевизия. Софиянката родила дъщеря си Мария на 16 април. Часове след раждането състоянието й се влошило. „Обади ми се да ми каже да отида по-късно, защото не се чувствала добре, включили й системи”, разказва съпругът на Илияна. По-късно родилката починала от кръвоизлив. „Направено е вътрешно разследване, но не можем да установим причината за смъртта”, обясни  д-р Мария Чорбева от АГ отделението във Втора градска болница.

Семейството на Илияна все още чака резултатите от аутопсията, която ще покаже причината за смъртта. На 19 юни в болницата в Свиленград почина друга родилка. Лекарите направили секцио на 45-годишната жена заради отлепена плацента, довела до масивен кръвоизлив. Момиченцето, родено в седмия месец, е транспортирано в отделението по неонатология в Хасково. Бебето е било дълго време без кислород, което е довело до оток в мозъка и проблеми с белите дробове и цялостно недоразвити органи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране