04.04.2022 | 17:51
Родилката от Мариупол твърди: Нямаше въздушен удар, украинците изгониха жените и им взеха храната
Моделът Мариана Вишемирская стана главната героиня в историята за "бомбардирания родилен дом"

На 9 март световните медии публикуваха кадри от Мариупол, където според украинските власти бременни жени и деца бяха убити в резултат на „руски въздушен удар“ по АГ болница.

„Централната тема на репортажа на украинските стриндери на „Асошиейтед прес“ от местопроизшествието беше образа на млада жена с окървавено лице. Изображението беше възпроизведено по целия свят в хиляди публикации, предназначени да демонстрират „военните престъпления“ на руската армия в Украйна“, пише в своя Telegram канал Василий Прозоров, основател на проекта UkrLeaks.

„Въпреки това много скоро коментаторите обърнаха внимание на множество несъответствия в доклада на американската информационна агенция, които пораждат подозрение, че цялата новинарска емисия е постановка: липсата на любителски кадри от инцидента, изтритите метаданни на снимките, отсъствието на медицински персонал, жени с новородени деца, характерен варов прах и дим на мястото на експлозията на „бомбата“.

Известният мариуполски Instagram модел Мариана Вишемирская стана главната героиня в историята за „бомбардирания родилен дом“.

Прозоров публикува видео интервю с героинята на инсценираната стрелба, съобщава „Труд“.

„Младата майка вече е в безопасност на територията на ДНР. Според нея украинските военни са изгонили пациенти от най-добрия родилен дом в Мариупол, създали там своя щаб и са отнемали храна от родилки, не е имало въздушен удар, „журналистите в униформи“ са се появили на мястото веднага след подозрителните експлозии и снимат евакуираните жени въпреки протестите им“, казва той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране