20.09.2022 | 11:35
Роднините на Вучков му взеха наследството и забравиха за него, съседка му прави помен
Роднините не стъпвали на гроба му, не печатали и некролози

Три години от смъртта на проф. Юлиан Вучков се навършват на 22 септември. И тази година паметта му ще бъде почетена от съседката му Алина Дуарте и сирака Виктор, които в последните години от живота му бяха неотлъчно до него и му помагаха за всичко. През миналата година брат му Михаил Петров, който се оказа негов единствен наследник, не направи панихида на професора, пише вестник Ретро.

Възпоменателни некролози на тв легендата също не се печатат, откакто си е отишъл. След смъртта си Вучков бе кремиран, каквото бе желанието му приживе. Урната му бе положена в гроба на неговата майка на Малашевските гробища в София. Единствената, която през последните 3 години посещава вечния му дом и се грижи той да не потъне в треви, шубраци и мръсотия, е съседката му Алина. Именно тя е човекът, който е до Вучков в последните му земни часове. Когато професорът се почувствал зле в апартамента си, тя повикала линейката и го съпроводила до болницата, където той почина от инфаркт на 83 години през 2019-а.

Алина живее в същата кооперация, в която се намира и апартаментът на професора на столичната ул. „Христо Белчев“. Малкото му жилище с площ от 64 квадрата бе продадено от брат му Михаил месеци след неговата кончина. Въпреки че докато бе жив, Вучков никак не се уважаваше със своя родственик, не бе подготвил завещанието си предварително и като единствен кръвен роднина актьорът от Народния театър придоби имота, както и спестяванията на професора. Известно време се твърдеше, че авоарите му възлизали на повече от половин милион лева, но наскоро брат му отрече да е имал толкова пари и сумата, която наследил, била съвсем символична.

От апартамента обаче Петров изкарал около 150 хиляди евро при продажбата. Цените на имотите на пъпа на София са изключително високи и макар и малко, жилището на Вучков се оказало ценно. И като покойник професорът продължава да издържа брат си от онзи свят, тъй като отчисленията от продажбата на неговите книги отиват именно у актьора, защото е единствен законен наследник. Докато все още бил жив и здрав, професорът обмислял да завещае имането си на сирака Виктор, който му бил личен асистент, пазарувал му, чистел му, правел му компания, но времето не му стигнало да осъществи намеренията си. Виктор бил като син за покойния Вучков, а след смъртта му се препитавал като чистач, метач и общ работник по строежите в столицата, за да не гладува.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране