14.11.2022 | 12:19
Роналдо: „Манчестър Юнайтед“ ме предаде
Не уважавам Тен Хаг, а който не вижда, че клубът е спрял, значи е сляп, заяви още португалецът

Португалската суперзвезда на световния футбол Кристиано Роналдо обяви, че се чувства предаден от „Манчестър Юнайтед“. 37-годишният ветеран добави, че не изпитва уважение към нидерландския мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг. И освен това изрази мнение, че клубът е спрял развитието си преди десетилетие.

Тези и други скандални признания 5-кратният носител на „Златната топка“ направи в 90-минутно ТВ интервю пред британския водещ Пиърс Морган. Пълният запис на разговора ще бъде излъчен в предаването Piers Morgan Uncensored тази сряда по TalkTV в Обединеното кралство, както и по Sky News в Австралия и по Fox Nation в САЩ.

„Нямам никакво уважение към него (б. р. – Тен Хаг), защото той не показва никакво уважение към мен. Ако не ме уважаваш, аз никога няма да уважавам теб“, обяснява Роналдо по отношение на треньора.

По думите му наставникът е направил всичко възможно да го накара да напусне „Олд Трафорд“ през лятото. В края на трансферния прозорец агентите на португалеца активно търсеха нов отбор на голмайстора, като според самия него той е бил принуден да предприеме такива действия директно от ръководството на клуба.

„От „Манчестър Юнайтед“ се опитаха да ме притиснат да си тръгна. Не само мениджърът, но и още двама-трима от шефовете. Почувствах се предаден. Не ме интересува, хората трябва да чуят истината. Да, чувствах се предаден. Усещах, че някои хора не ме искат тук – не само сега, но и през миналия сезон“, заявява Кристиано.

По време на интервюто капитанът на националния отбор на Португалия посочва, че „никога не бях чувал за Ралф Рангник“, преди германецът да бъде назначен за временен треньор на „Юнайтед“ миналия сезон. И добавя, че според него клубът не е претърпял никакво развитие от собственото му напускане в посока „Реал“ (Мадрид) през 2009 г. до завръщането му през 2021 г.

„Последвах сърцето си – разказва Роналдо. – Той (б. р. – Алекс Фъргюсън) ми каза: „Невъзможно е да отидеш в „Манчестър Сити“. И аз му казах: „ОК, бос“. Но прогресът е нулев. Откакто сър Алекс си тръгна, аз не виждам никаква еволюция в клуба. Нищо не се е променило. Той (б. р. – Фъргюсън) знае по-добре от всеки, че клубът не е там, където заслужава да бъде. Той знае. Всички знаят. Хората, които не виждат това, то е просто защото не искат да го видят. Те са слепи.“

Кристиано Роналдо отправя и персонални забележи към бившия си съотборник в „Манчестър Юнайтед“ Уейн Руни, който пък критикува португалеца за отказа му да се появи като резерва в последните минути от домакинството срещу „Тотнъм“ (2:0) в края на октомври:

„Не знам защо той ме критикува така остро… Може би защото той приключи кариерата си, а аз още играя на високо ниво. Няма да казвам, че изглеждам по-добре от него. Което е вярно.“

Ръководството на „Манчестър Юнайтед“ е останало стъписано от изненадващите признания на Кристиано Роналдо, съобщи „Скай спортс“. Според медията както мениджърът Ерик тен Хаг, така и съотборниците на португалеца са изключително разочаровани от стила на интервюто и избрания момент за провеждането му.

„В клуба са научили за изказванията на Роналдо, докато футболистите са чакали полета си обратно от Лондон в неделя вечер, след като победиха „Фулъм“ с 2:1. Никой в отбора не разбира защо той е казал тези неща. Ръководството недоумява защо той изразява открито неуважение към клуба, мениджъра и съотборниците си. В „Юнайтед“ вече обмислят какви са възможните действия по отношение на играча“, пише „Скай спортс“.

Роналдо е бил уведомен в четвъртък, че няма да бъде титуляр срещу „Фулъм“, но ще бъде в групата за гостуването в столицата. Веднага след това той е съобщил, че е болен, поради което въобще не пътува до Лондон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране