30.11.2022 | 15:51
Роналдо подписва за две години и половина с Ал Насър
Нападателят се оказа без отбор след конфликта с мениджъра Ерик тен Хаг и неговия екип в Манчестър Юнайтед

Кристиано Роналдо продължава да предприема стъпки за решаване на бъдещето си. Португалецът е близо до сключването на споразумение с Ал Насър от Саудитска Арабия, съобщава „Marca“. Двете страни са уточнили почти всички подробности, като договорът на суперзвездата ще бъде за два сезона и половина. Сумата по операцията ще възлиза на 200 милиона евро на сезон, включително споразумение за заплати и рекламни права.

Никой отбор от стария континент не се доближава дори до предложението на арабския отбор. Тимовете от МЛС също не могат да се конкурират с Ал Насър. Именно поради тази причина португалецът няма друг избор, освен да погледне към футбол, който въпреки че се развива, е по-малко конкурентен.

Нападателят се оказа без отбор след конфликта с мениджъра Ерик тен Хаг и неговия екип в Манчестър Юнайтед. В крайна сметка ситуацията беше разрешена с края на втория етап на португалеца на „Олд Трафорд“. Конфронтацията с Тен Хаг доведе до дуел, който Кристиано в крайна сметка загуби.

Арабският футбол се разраства, както се вижда от потока на играчи на ниво дори през последните години от кариерата им. Лидерите се стремят да подновят състезанието и знаят, че ако Кристиано Роналдо пристигне, това ще бъде основната претенция за получаване на търсения медиен тласък.

Ал Насър е воден от Руди Гарсия, а сред списъка с играчи се откроява присъствието на колумбийския вратар Давид Оспина и на испанеца Алваро Гонсалес. Сега отборът от Рияд се стреми да възвърне доминацията си във вътрешното първенство и да се постави на световната футболна карта с присъствието на Кристиано Роналдо. Домакинските мачове се играят на стадион „Мрсоол Парк“, който е с капацитет от 25 000 места.

Ал-Хилал е настоящият шампион на Саудитска Арабия, голям съперник на отбора, с който Кристиано Роналдо се очаква да подпише и да напише последните си редове като професионален футболист.

От Ал Насър още през миналото лято се опитаха да привлекат Кристиано, но административна санкция за дублиране на договори попречи на клуба да финализират сделката още тогава.

Сега споразумението между Кристиано Роналдо и Ал Насър е пред сключване. Няма правна пречка, която да го възпрепятства и има оферта, която е накарала португалеца да се съгласи с предложението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране