31.12.2022 | 17:04
Роналдо ще живее в невиждан лукс, мести се в Саудитска Арабия без едно от децата си
Португалецът ще получава по 200 млн. долара на сезон

Кристиано Роналдо напусна Европа и ще играе в Саудитска Арабия, след като официално бе привлечен от Ал-Наср, подписвайки най-големия договор в историята на футбола – 200 милиона евро на сезон.

Роналдо ще има кралски начин на живот в Рияд, а основната му заплата ще бъде 75 милиона евро. Останалите 125 милиона ще получи чрез различни бонуси и маркетингови права.

„Щастлив съм за новото предизвикателство в друга лига, в друга държава. Визията на Ал Наср е много вдъхновяваща история. Вълнувам се за новото начало и нямам търпение да започна да играя“, каза Роналдо.

Само преди пет години португалецът заяви, че не възнамерява да прекрати кариерата си в САЩ, Катар или Япония, а иска да завърши на най-високо ниво. Просто никой в ​​Европа не пожела да го наеме, след като преди месеци със скандално интервю прекрати договора си с Манчестър Юнайтед.

Роналдо е бивш футболист на Спортинг Лисабон, Реал Мадрид и Ювентус и е рекордьор в клубния и националния отбор по брой отбелязани голове.

Известни са и подробностите за новия начин на живот на Роналдо. Той ще живее в най-елитния квартал на Рияд Ал Мухамадия в невиждан кралски лукс, като домакините вече са му предоставили огромна вила, в която ще има всичко, което пожелае, а наблизо ще е и стадион Ал Наср. Роналдо идва с Джорджина Родригес и семейството, но без най-големия син Роналдо Жуниор, който ще остане в Мадрид след завръщането си в юношеското крило на „кралския клуб“ и ще продължи футболната си кариера в Академията на клуба.

Според съобщенията след 2025 г. Роналдо трябва да остане посланик на Саудитска Арабия, като тази страна има обща кандидатура с Египет и Гърция да получи организацията на СП 2030.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране