04.07.2022 | 11:28
Румен Овчаров вдигна 5-етажен палат за 1 милион евро
Имотът се намира на брега на морето в курорта Бяла

Румен Овчаров притежава одиозна 5-етажна морска хасиенда в курорта Бяла. Според „19 минути” реалната стойност на имота на един от най-близките до Корнелия Нинова партийци е поне 1 милион евро.

Факт е, че в имотната си декларация пред КПКОНПИ Овчаров е декларирал надлежно имението си в „село Бяла, Варненско“. Но то изобщо не е така описано и човек остава с усещането, че се касае за някаква мижава селска къщурка, получена в наследство от трудолюбивите предци.

В действителност иде реч за палат, за който не са жалени средства. Според местните лятната къща на Овчарови е построена преди няколко години.

По закон никой няма право да строи на по-малко от 100 метра от плажната ивица. Както се вижда от снимките, къщата на известния като Р.Овч. социалист попада в забранената за строителство зона на плажа на Бяла.

Това създава същия проблем, какъвто причини с хотела си на брега на морето, но в Ахтопол, червеният депутат от неговия приятелски кръг Петър Кънев.

Подобен казус съществува и с морския дом на Росен Плевнелиев край Черноморец, който не е ясно дали след развода остана при съпругата му или още е негов с подялбата на семейното имущество.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране