30.05.2021 | 22:46
Румен Петков: Гешев се държи като зле организиран слуга на мафията
ГЕРБ да говорят за политическа чистка в МВР. Те?

„Атанас Атанасов, „Демократична България“ и ГЕРБ“ нямат право да говорят за политическо подслушване. Атанасов като шеф на НСС е подслушвал и следял американското посолство начело с посланика месеци наред така, както и Григор Шопов не го е правил“. Това каза бившият министър на вътрешните работи и лидер на АБВ Румен Петков по Нова тв във връзка с твърденията на съпредседателя на ДБ за подслушване на политици.

„Да приемем, че е загриженост за нашите братя американци. Но тогава бяхме подслушвани с Димитър Калчев, Костадин Паскалев, няколко кметове на ДПС, без всякаква аргументация. Не огласих тази проверка, защото името ми фигурираше вътре. Това е един от най-грозните актове на политическа полицейщина“, каза още Румен Петков.

„Както ГЕРБ да говорят за политическа чистка в МВР. Те? Които още в първите две седмици на първото правителство на Борисов уволниха 30 областни директори и ръководители на националните служби“, направи сравнение лидерът на АБВ.

Според него отишлият си тридневен парламент не е направил необходимото да покаже на прокуратурата и обществото, че може да промени атмосферата и оставил Бюрото за защита на свидетели под ръководството на Гешев.

„Правиха почивки по 3 часа, занимаваха се 4 часа с промяната за субсидията, а връщането на Бюрото за защита на свидетелите към правосъдното министерство е въпрос на 15 минути“.

Във връзка със политическите престрелки между министър Рашков и Бойко Борисов, Петков заяви, че и той е внасял сигнали в прокуратурата, без да има резултат.

„И аз внесох в прокуратурата сигнали за безобразията в Министерството на отбраната. И главният прокурор не реагира. В случая Рашков не греши в твърдението си, че няма главния прокурор няма да направи нищо“, каза още той.

По думите му това, което ескалира въпросителните около служебния вътрешен министър, са били твърденията му СРС и кадровата политика, която предприел.

„Познавам го от много години и не допускам да става въпрос за празнословия“, добави Петков.

„Щом е казал А, значи трябва да продължи азбуката не само с Б и В. Никой не трябва да очаква от Рашков, че ще замеря публиката с имена и фамилии, защото има закон“.

Комисията, която министър Рашков е сформирал трябва да покаже продукт по най-бързия начин по институционален и законен път, каза още Петков.

Според него проверка за извършваните подслушвания на политици е необходимо време. „Аз считам, че комисията, която министър Рашков е сформирал трябва да покаже продукт по най-бързия начин по институционален и законен път. Другото са спекулации, които ни заливат всеки ден“, добави още той.

Лидерът на АБВ каза, че главният прокурор се държи като зле организиран слуга на мафията, която извършва престъпления към България.

„Аз ще искам по силата на закона за достъп до обществена информация заповедта, с която министър Каракачанов определя специалният отговорник на подготовката и провеждането на учението. Ние може да се шегуваме с потенциала на нашите гости, но нали разбирате, че в рамките на 10 дни един път турска армейска част с нашето активно съдействие обърка маршрута си на Разград. Една седмица по късно другите ни братя – американците, влизат в дени цех на нищо неподозиращи граждани. Някой се извинил. Имена и фамилии. Отговорност. Тази отговорност опира до прокуратурата. Чест прави на собственика на цеха, че е внесъл сигнала във военната и районната прокуратура“, коментира Петков. Той добави, че това е съчетание между некадърие, безотговорност и случайност в раздаването на пагоните през последните години в България и заяви, че това е абсолютна безотговорност към случващото се на наша територия от страна на НАТО.

„Аз продължавам да съм убеден, че голямата част от служителите на МВР са честни и почтени хора. Сигурно корупция е имало винаги. Като извадят трима души и като ги покажат по подходящ начин, могат да сринат всичко. Мисля си, че на държавата и трябва нова енергия и нов заряд и ако това не се получи нищо добро не ни очаква“, каза Петков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране