19.08.2016 | 0:01
Румен Радев: Лепят ми етикети – след като е военен, значи е прост
На въпрос къде се намира Русия в неговите външнополитически приоритети, Радев отговори, че България не трябва сама да си създава врагове

„Наши политици с лека ръка лепят етикети – след като е военен, значи по презумпция е прост и за него няма място в такова сложно нещо като политиката. След като го издигат БСП и АБВ, му лепваме етикета, че е с комунистическо самосъзнание и ще ни отдалечи от Европа и НАТО и ще ни хвърли в тъмните прегръдки на Азия”, коментира кандидатът за президент на левите ген. Румен Радев.

„Такива хора налепиха етикети с цени на нашата индустрия, енергетика, „Балкан” и ги разпродадоха за жълти стотинки. Така че благодаря за такива квалификации по мой адрес”, каза още той. По-рано днес ген. Радев получи подкрепата и на партията на Георги Първанов АБВ. Ще работя българинът да се чувства горд, че живее в тази държава и че тя има лице и гръбнак в чужбина, допълни Радев.

По думите му България може да участва активно във формирането на европейската и международната политика, но на базата на националните ни интереси. На въпрос къде се намира Русия в неговите външнополитически приоритети, Радев уточни, че България не трябва сама да си създава врагове.

„Трябва да търсим баланс, добри отношения и гаранция за сигурността си с всеки един съсед, особено с такива фактори, каквато е Русия”, добави той. Радев заяви, че във вътрешнополитически план ще работи за ясно разделение на властите, което е гаранция за демокрацията. Друг важен акцент във вътрешната политика на ген. Радев би била пълноценната военна подготовка и социалната осигуреност на служителите в отбраната.

1 коментар

  1. Поплавски каза:

    Някой да посъветва ген.Радев,да не слиза на нивото на динозаври,натикали държавата ни в най глухият “коловоз” на европейската гара.От 1992год.започна сгромолясването на тежката индустрия,ликвидацията на земеделието,”приватизирани” за жълти стотинки БГА-“Балкан”, МК-“Кремиковци”и още много други заводи и фабрики,построени от нашите родители и ограбени от новата “демократична” власт.Излизаш от бърлогата, с физиономията си се изправяш пред сънародниците си да ги учиш как да живеят.Те разбраха правилният начин,затова близо три милиона се радват на живота но далеч от Драгалевци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране