11.06.2015 | 21:48
Русия: Какво търсят САЩ в Анево?
Земеделецът - военен минисър: "Ройтерс" лъже
Не може да не се запитаме какво правят САЩ в България, това е заявил представител на руското външно министерство, предаде РИА Новости. С тези думи чиновникът от външнополитическата централа на Москва е коментирал инцидента в село Анево.

Учудени сме от факта, че и се питаме какви цели са имали американските военни на полигона по време на изпитване на произведено в Съветския съюз оръжие. Ние също се учудваме защо засега не е постъпвал коментар от страна на официални представители на Вашингтон за инцидента, при който загина американски гражданин”, е посочил служителят.

Министерство на отбраната не продава и не търгува с оръжие. Това заяви пред bTV военният министър Николай Ненчев. Твърдения на „Ройтерс” не отговарят на истината, категоричен бе той.

Възложих проверка на „Военна информация”. Днес се срещнах с американската посланичка. Става въпрос за частна американска фирма, която има отношения с тяхното МО. Тя е правила изпитания. Нямам никаква информация, която да е свързана с която и да е част на ИД. Тези твърдения на „Ройтерс” не отговарят на истината, подчерта министърът.

Въпреки всичко, Ненчев не изключи някъде да има българско оръжие. Въпросът бил кога е придобито.  Според него срещу Министерство на отбраната се води кампания и това било очевидно.

2 коментара

  1. titi каза:

    DESISLAVKE,QVNO NE SI BILA V POERTORICO, NEPISHI GLUPOSTI!

  2. Кукулкан каза:

    От одеколона ще да е……..Американците правят същото което и руснаците преди тях, с тази разлика, че си плащат сметката и възпитано казват Благодаря. Ужасът на руснаците е че Българинът (който им е дал писменост, религия и култура)избра цивилизованото LIFE вместо скапаното робовладелско ЖИЗНЬ. Аз съм обяснил на децата си защото трябва да мразят руският окупатор и защо трябва да хвърлят камък по всеки руснак който видят. А те ще научат на същото и техните деца….П.С. Който не е бил в армията не знае, че такива неща са предвидени и не е сензация случилото се. Сензация е как руските слуги в България остават длъжни на руският си работодател за сметка на народа. Справка: Тиквата да ни каже защо Лукойл си продава на дребно в САЩ бензина по 0,30 стотинки, а в България е 3.00 лева…….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране