09.02.2015 | 21:12
Русия ни се подиграва: Цял генерал-майор командва два МиГ-а!
"А генералът седи и МИГа"; "Имаме и 5 работещи танка!"

В разгара на нарастването на напрежението по оста Европейски съюз – Русия, близък до Владимир Путин сайт си позволи да се подиграе с българските военновъздушни сили (ВВС).

Ето какво написа Правда.ру в профила си във Фейсбук:Командующий ВВС Болгарии Румен Радев посетовал, что с исправным вооружением у страны негусто – два истребителя МиГ-29. Забавно! Целый генерал-майор командует двумя МиГами“.

В превод то звучи така: „Командващият ВВС на България Румен Радев се оплака, че изправността на въоръжението в страната е слабо – два изтребителя МиГ-29. Забавно! Цял генерал-майор командва два МиГ-а“.

Коментарите на българите под поста обаче не защитават страната ни, а напротив – пригласят на руската критика. „А генералът седи и МИГа“; „Имаме и 5 работещи танка“ ; „И една подводница – в музея“, са само част от изказванията на българи под публикацията.

Един от съгражданите ни е написал коментар, молещ Бог да освободи България от Русия. Думите му са последвани от гневни реакции, изтъкващи въпроса дали страната ни щеше да съществува, ако Русия не я беше освободила от Османската империя, както и откровени псувни. Една от тях е на други двама българи, които направо казват на своя сънародник: „Стефане, иди на …“, а друг българин нарича противника на Русия „куха македонска лейка“.

Самата статия описва притесненинята на ген.-майор Румен Радев, че държавата ни има опасност да остане само с 2 годни за употреба изтребителя в близко бъдеще.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране