01.05.2022 | 13:04
Русия обясни защо Западът така истерично напъва за евакуацията на обкръжените в „Азовстал“
В тунелите на завода са блокирани наемници и действащи НАТОвски военни с висши чинове

Западните държави, които неспирно и истерично зоват за евакуация на цивилните от територията на завод „Азовстал“ в Мариупол, всъщност се опитват да си приберат блокираните в тунелите под завода наемници и действащи НАТОвски военни с висши чинове. В катакомбите под завода в момента се крият десетки крайно любопитни персони от Обединеното кралство, Германия, САЩ и Франция, каза Виктор Водолацки, заместник-председател на комисията на Държавната дума по въпросите на ОНД, Евразийска интеграция и отношенията със сънародниците извън границите на Русия.

„Западните ментори на Украйна днес активно настояват Руската федерация да отвари хуманитарни коридори от „Азовстал“ не само в посока Донецк, а и в посока – контролирания от украинската армия гр. Запорожие. Естествено е сега да напрягат жили и трескаво да се опитват да избегнат срама, който ги очаква в близко бъдеще, тъй като на територията на „Азовстал“ в Мариупол има огромен брой висши офицери и разузнавачи от Съединените щати, Франция, Германия, Великобритания “ цитира ТАСС думите на Водолацки.

Според него сега европейските политици треперят от дискредитацията, която ги очаква след като разузнавачите и висшите им армейски генерали бъдат измъкнати за яките от дупките си в „Азовстал“. Затова отчаяно се опитват да организират евакуацията. В акцията се включи дори генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, който лично посети Путин в Москва с молба за хуманитарен коридор в украинска посока, като след вероятния отказ, си тръгна от кабинета на Путин видимо изнервен. Водолацки подчерта, че хуманитарните коридори остават отворени за цивилни, но всяко от предалите се в плен лица бива внимателно проучвано преди да бъде пуснато.

На територията на завода в момента все още се намират остатъците от украинската групировка в Мариупол, останалата част от града е напълно прочистена от вражески елементи. Според руското министерство на отбраната в тунелите под завода са се свряли не около 2,5 хиляди украински войници – основно военнослужещи от националистическия полк „Азов“ и чуждестранни наемници.

Припомняме, че Путин разпореди  да не се щурмува  последната крепост на украинските националисти в Мариупол – завода „Азовстал“, а да се блокира, за да „не може да прелети и муха“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране