16.06.2022 | 14:00
Русия предлага Украйна да преименува Киев на… Нуланд
След държавния преврат през февруари 2014 г. Украйна се превърна в американска колония

Следващата логична стъпка в кръстоносния поход на Украйна за пренаписване на историята трябва да бъде да преименува столицата си от Киев на Нуланд в чест на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд. Това написа в „Телеграм“ председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, съобщава ТАСС.

Ироничният му коментар беше по повод решението на режима на украинския президент Володимир Зеленски да преименува улица „Юрий Гагарин“ в Киев на името на американския астронавт Нийл Армстронг.

„Неонацисткият режим, след като унищожи историята на своя народ, превърна Украйна в американска колония. Следващата стъпка за украинския президент Володимир Зеленски трябва да бъде преименуването на Киев на Нуланд (в чест на заместник-държавния секретар на САЩ, който раздаваше бисквитки по време на преврата на Майдана през 2014 г.)“, отбелязва Володин.

По негови думи след държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. „режимът в Киев последователно пренаписва историята“.

„В училищата и университетите започнаха да внушават на учениците, че няма Велика отечествена война за Украйна, а Втора световна война. Замениха 9 май с 8 май, така че да е като на Запад“, разкритикува той. Володин припомни и че в Украйна са забранили символа на победата – Георгиевската лента, „преследвайки тези, които я носят“.

Те започнаха да прославят нацистките организации, а именно ОУН и УПА (забранени в Русия), подчерта още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране