13.06.2022 | 10:55
Русия разруши мостовете в Северодонецк, за да унищожат защитниците на града?
Арестуваха жена в Бахмут, защото давала информация на нашествениците

Руската армия разруши два моста в Северодонецк, съобщава УНiАН. Целта е да не могат защитниците на града, които се крият в завод „Азот“, да се оттеглят в Лисичанск. Украинската агенция съобщава, цитира анализатори от американския Институт за изследване на войната (ISW), според които руснаците трябвало да се стремят да превземат мостовете, а не да ги разрушават. Това било нужно, за да могат да преминат река Северски Донец и да продължат настъплението си към Лисичанск.

От Института за изследване на войната обаче добавят, че вероятно стремежът на руснаците е да отрежат пътя за бягство на останалите в  Северодонецк украински войници, за да може да ги унищожат.

Според американските анализатори, за да обкръжат Лисичанск, на нашествениците им остава да превземат Тошковка, или да се предвижат от Попасная на север.

Междувременно пресслужбата на Генералната прокуратура в своя Телеграм канал съобщи, че е арестувана жена в Бахмут, заподозрян в държавна измяна. Украинката е обвинена, че чрез Интернет приложение е предавала информация за местоположението на бойците и за военната техника.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране