14.05.2021 | 8:48
Русия се скара на България: Със собствените си ръце рушите доверието между нас
Москва отрича да има връзка с взривовете на военни складове

По дипломатическите канали досега не са постъпвали искания от София към Москва за съдействие при разследването на експлозиите във военни складове в България, съобщи на редовния си брифинг говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

На 28 април българската прокуратура констатира, че „може да се направи обосновано предположение за взаимовръзка“ между опитите за отравяне на трима български граждани, експлозиите в чешките военни складове през 2014 г. и взривове на територията на България между 2011 и 2020 г. – във военни складове и цех.

Досега изобщо не са предоставени факти в подкрепа на съответните версии, които се разпространяват в публичното пространство, коментира днес Захарова.

Според нея версиите, че руснаци стоят зад експлозиите, са неверни и се използват за оказване на натиск върху Русия – за повдигане на обвинения и за налагане на „незаконни санкции“.

„Изхождаме от факта, че както в София, така и в други европейски столици, участващи в подобна информационно-политическа игра, прекрасно осъзнават, че подобни действия нанасят сериозни щети на двустранните отношения с Русия, както и на международните отношения като цяло, и че със собствените си ръце разрушават остатъците от взаимното доверие“,  каза още говорителката на руското външно министерство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране