21.08.2022 | 20:19
Русия: Убийството на Дария Дугина е поръчково, планирано е предварително
Работи се по всички версии, включително авария в колата

Покушението върху дъщерята на Александър Дугин – Дария, е поръчково и е планирано предварително. Това заключи руската прокуратура след фаталния случай. Все пак се работи върху всички версии, включително за техническа грешка в колата.

Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк отхвърли вероятността Киев да е замесен във взривяването на автомобила, в който загина руската журналистка и политолог.

„Подчертавам, че Украйна определено няма отношение към това“, цитира думите му украинското електронно издание „Лига“. Дъщерята на приближения на руския президент Владимир Путин Александър Дугин – Даря, беше убита тази нощ, след като автомобилът, който е шофирала, се взриви.

Преди да загине, Даря е била на фестивала „Традиция“ в Московска област. Автомобилът е бил паркиран на паркинга и за никого не е било трудно да стигне до него, съобщиха служители на правоохранителните органи. Предполага се, че неизвестни лица са заложили взривното устройство в колата.

„Имаше много гости на фестивала, хората паркираха коли отляво и отдясно по Звенигородското шосе, където се намира имението Захарово. Имаше и паркинг, който на практика беше зает от автомобили. Джипът, с който Даря Дугина напусна събитието, също беше паркиран там.

На входа на паркинга не е имало никаква проверка, така че взривните материали са могли да бъдат поставени навсякъде и на всекиго, което и се е случило“, обясни събеседникът на агенцията.

Органите на реда съобщиха, че на входа на имението е имало звено на пътна полиция и служители на пътна полиция са регулирали движението. Рамки за проверка са били разположена непосредствено на входа на събитието.

На 20 август вечерта в автомобил Toyota Land Cruiser, пътуващ край село Болшие Вяземи, Московска област, се активира поставеното взривно устройство и автомобилът избухва. Установено е, че то е било поставено под долната част на автомобила от страната на шофьора. Дария Дугина, която е шофирала автомобила, е загинала на място. По случая с убийството е образувано наказателно дело, което ще бъде разследвано от централния апарат на Следствения комитет на Руската федерация.

Версията за украинска следа в инцидента беше лансирана в неделя от ръководителя на Донецката народна република Денис Пушилин, както и от члена на съвета на военно-гражданската администрация на Запорожка област Владимир Рогов.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако компетентните органи потвърдят версията, че Даря Дугина е била убита от украинци, тогава става въпрос за „провеждана от Киев политика на държавен тероризъм“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране