03.04.2022 | 13:22
Русия: „Украйна е много трудна страна, много трудна за нас“
В сегашното си състояние, тя е враждебна към нас“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Преговорите на Русия с „враждебна“ Украйна не бяха лесни, но основното е, че те продължават, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в събота, цитиран от агенция Ройтерс (Reuters).

„Украйна е много трудна страна, много трудна за нас. В сегашното си състояние, тя е враждебна към нас“, каза още Песков пред беларуска телевизия.

Русия и Украйна проведоха няколко кръга на преговори, както в Турция, така и чрез видеоконферентна връзка. „Основното е разговорите да продължат или в Истанбул, или някъде другаде“, каза Песков и подчерта, че преговорите „не са лесни“.

Русия би искала преговорите да продължат в съседен Беларус, но Киев не е съгласен с тази идея, обясни Песков. Той каза, че Москва е започнала инвазията, за да „спаси“ два източни региона, завзети от проруски сепаратисти през 2014 г, и каза, че вярва, че руският език ще бъде възстановен на полагащата му се позиция в Украйна.

 

Още в началото на войната руския президент Владимир Путин каза, че това, което той нарича „специална операция“ било необходимо „за защита на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид“. Под това се има предвид хората, чийто първи или единствен език е руският.

Украйна неколкократко отхвърли обвиненията в геноцид и ги нарече като измислици.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране