19.04.2022 | 11:10
Русия унищожи големи пратки с чуждестранно оръжие в Украйна
Вчера ракетните войски и артилерията на Русия са поразили над 300 украински военни обекта

Въоръжените сили на Русия са унищожили логистичния център и намиращите се в него големи пратки чуждестранно оръжие, пристигнали от САЩ и европейски страни през последните 6 дни, твърди говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Вчера ракетните войски и артилерията на Русия са поразили над 300 военни обекта на територията на Украйна.

По-рано Русия съобщи, че през нощта е нанесла масирани удари по украинската армия и свързаните с нея военни обекти, като е използвала своите военновъздушни сили, ракетни войски, артилерия и системи за противовъздушна отбрана.

В изявление на руското министерство на отбраната се твърди, че изстреляните от въздуха ракети са унищожили 16 украински военни обекта през нощта, включително пет командни пункта, склад за гориво и три склада за боеприпаси, както и украинска бронетехника и сили.

В съобщението пише, че тези удари са нанесени в Харковска, Запорожка, Донецка и Днепропетровска област и в пристанището Николаев, както и че руските ВВС са нанесли удари по 108 района, където според тях са съсредоточени украински сили и бронетехника.

Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че планира „чудовищни провокации“ с масови жертви сред цивилното население, които имат за цел да „поставят руските сили в лоша светлина“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране