22.05.2023 | 12:17
Русия загуби 100 000 войници в Бахмут, твърди Байдън
Пригожин обяви пълното превземане на града
Евгений Пригожин

Американският президент Джо Байдън твърди, че руснаците са загубили над 100 000 войници в битката за Бахмут, предадоха американските агенции.

През уикенда руснаците обявиха, че са превзели източния украински град, но Киев отрича и твърди, че още се водят боеве. „Истината е, че руснаците дадоха над 100 000 жертви в Бахмут, независимо дали са го окупирали или не. Това е трудно да се компенсира“, каза Байдън.

„Бахмут сега е опустошен град“, заяви американският президент. Байдън направи това изявление в контекста на предстоящото контранастъпление на украинските въоръжени сили и възможното прехвърляне на изтребители F-16 в Украйна. Според президента на САЩ F-16 „не биха помогнали на украинската армия конкретно в Бахмут“.

На 20 май лидерът на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин обяви пълното превземане на Бахмут, Донецка област, от неговите наемници.

Украйна заяви вчера, че силите ѝ частично са обкръжили град Бахмут, за който Москва каза, че е превзет от руските сили. Киев заяви, че силите му са успели да постигнат частичното обкръжаване на града в Източна Украйна благодарение на успешните си действия по фланговете на север и на юг от Бахмут.

2 коментара

  1. ИванКо каза:

    Не разбрах дали има жертви и от страна на Украйна та да си направя извода?

  2. Емигрант каза:

    Чекай чЕкай малко…. Вчера сенилният старец от Белия дом твърдеше, че не е истина, сега омаловажава факта с измислени твърдения!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране