19.04.2022 | 16:32
Русия: Започна следващата фаза на спецоперацията в Украйна
Москва иска да установи пълен контрол над Донецка и Луганска област

B Уĸpaйнa зaпoчнa cлeдвaщaтa фaзa нa cпeцoпepaциятa“ – тoвa зaяви pycĸият външeн миниcтъp Cepгeй Лaвpoв в интepвю зa Іndіа Тоdау. Toй подчерта, чe операцията в Дoнбac нямa зa цeл дa cмeни властта в Kиeв.

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди, че руските войски са започнали офанзива в Донбас, за която се подготвяха дълго.

„Ще се защитаваме. Ще се борим. Нищо украинско няма да дадем, нищо чуждо не ни трябва. Благодарен съм на всички наши бойци, на цялата ни героична подкрепа в Донбас, Мариупол, както и градовете в Харковска област, които се държат. Които защитават съдбата на цяла Украйна, задържайки силите на нашествениците. Рубежное, Попасное, Лисичанск, Северодонецк, Краматорск и всички, които са били с Украйна през всичките тези години и завинаги“, заяви Зеленски.

Малко по-рано началото на руската офанзива бе потвърдено и от секретаря на украинския съвет за сигурност Алексий Данилов: „Това е официално изявление. Тази сутрин, почти по цялата фронтова линия на Донецка, Луганска и Харковска област, окупаторите се опитаха да пробият нашата отбрана. За щастие нашите военни издържат, те преминаха само през два града. Това е Кременная и още един малък град“.

По-рано днес Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че в Донбас са регистрирани признаци за започване на настъпателна операция от страна на Русия. Основните усилия на Руската федерация са насочени към установяване на пълен контрол върху територията на Донецка и Луганска области и запазване на окупираната по-рано територия.

1 коментар

  1. Джонсън каза:

    Слава России!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране