01.04.2015 | 16:58
Руски бизнесмен е заподозрян за убийството на Никита и майка му
Жестоко убитата в България Ана Леонтиева е взела пари назаем от „подозрителни емигранти“
Анна Леонтиева позира с бебето Никита във Фейсбук

Жестоко убитата в България Ана Леонтиева е взела пари назаем от „подозрителни емигранти“, съобщи руската телевизия НТВ. В свой материал медията посочва, че преди смъртта си рускинята е заела пари от емигранти, но не става ясно кога се е случило това, нито дали емигрантите живеят в България.

В опит да изясни обстоятелствата около смъртта на руската гражданка телевизията повдига ред въпроси, като например защо Леонтиева се е установила в България и защо роднините ѝ в Русия не са подали сигнал при изчезването ѝ.

На 2 март в Приморско бе открито разчленено тялото на жена, за която се предполага, че е рускинята Ана Леонтиева. 20 дни по-късно бе намерен и трупът на 5-годишно дете в куфар край Пасарел. За момента момченцето бе разпознато като русначето Никита Леонтиев, син на убитата по-рано жена. Двамата са живели в град Перм, Русия, преди да се преместят в България.

Руската телевизия НТВ съобщава още, че Вадим Плотников, бивш ръководител на департамента за здравеопазване в Перм, който е баща на убитото дете, е привикан да даде показания в Следствения комитет на Русия. В най-скоро време се очаква бащата, заедно с бабата на момчето, която по-рано го разпозна по снимки, да пристигнат в София, за да участват в процедурата по разпознаването на тялото.

Според изданието „В курсе.ру“ във връзка с убийството на Ана Леонтиева и на нейния син Никита полицията в България издирва Герман Костин – руски офицер в оставка, служил в горещи точки като Афганистан и Чечения.

Българската полицията продължава разследването на шокиращото убийството на 5-годишното момче и неговата майка. Основният заподозрян е руският бизнесмен Герман Костин, който е бивш офицер от руската армия. През последните години мъжът е живеел в Кипър заедно със съпругата си и двете си деца. Там той се е занимавал с недвижими имоти.

По куфара, в който бе намерено тялото на момченцето, са намерени остатъци от пътнически стикери от Северен Кипър. Все още не е установено дали връзката между Костин и Леонтиева е била делова или лична. Ана е била омъжена, въпреки че съпругът ѝ не е живеел с нея в България, допълва изданието.

Според сайта Перм.ру Костин не се крие от следствието. Той дори се бил свързал с българските правоохранителни органи и изразил готовност да помогне на разследването. Костин е издирван, след като бе установена връзката му с Ана, която е живяла в негов апартамент в Приморско, уточнява изданието. Вестникът „Московский комсомолец“ публикува подробности за убитата Леонтиева.

Според изданието тя е юрист по образование, работила някога в местната администрация на руския Пермски край и по думите на местни жители – „на топло“ местенце за красива и умна жена и/или фаворитка на мъж, облечен с власт“. „Твърде ефектна, самостоятелна и енергична“ жена според нейни познати, тя шофирала яркочервен „Мерцедес Роудстър“, други изтъкват, че „обожавала сина си, обичала парите и правела кариера“. Трети казват: „За пръв път се омъжи, още докато следваше, после си намери по-възрастен мъж, заможен, но и с него се разведе“.

Отново според нейни познати, Ана купувала по време на втория си брак имоти в Кипър и България, а след развода съдила съпруга си за издръжка на детето и част от собствеността. „Щом получила своя дял, заминала със сина си в чужбина. След което две години никой нищо не чул за нея“, добавя всекидневникът. Според следствието, руската гражданка преди месеци пристигнала със сина си в България от Кипър. Живеела в Приморско в апартамент, който наела от руски гражданин, воювал в Афганистан, а сега женен за българка и развиващ бизнес на кипърска територия, пише „Росийская газета“.

Полицията обискира жилището, разпита свидетели. Наемодателите се издирват, за да дадат показания. Съседите неведнъж виждали Анна с руски гражданин – Герман, който редовно идвал да я види в Приморско. Сега той е основният заподозрян и се издирва по линия на Интерпол.

„Има данни, че потенциалният убиец е заминал за Кипър“, посочва руският официоз. Следствието допуска „кръстосване на бизнес интереси“ между загиналата и Герман, също и битова свада, прераснала в бой с ножове. Свидетели дочули шум и пиянски гласове, се казва в материала.

„Дали детето не е било опасен свидетел“, пита се „Росийская газета“, без да уточни какво може да е видяло момчето, удушено според експерти на 20 март, докато майка му е била убита още на 2 март. „Неясно остава засега къде е бил Никита през цялото това време“, пише още вестникът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране