02.10.2022 | 12:10
Руски депутат: Никога не съм виждал трезвен руски войник… (видео)
Като подпийнат се наспиват и после учат военно дело. Винаги е било така, обяснява бившият военен Андрей Гурульов

В първите дни от „частичната мобилизация“ социалните мрежи гръмнаха с видеа на пияни руснаци, които са получили призовка за фронта.

Тези клипчета явно са предизвикали недоумение и възмущение сред руския народ. Темата за пиянството в армията бе разгледана в предаването на топ пропагандиста Владимир Соловьов по „Россия 1“.

Но вместо да успокои сънародниците си, почетният гост, настоящ депутат от Държавната дума и бивш зам.-командир на Южния военен окръг Андрей Гурульов обясни, че алкохолът е… в кръвта на руския войник.

„Разбира се, подпийнали са, меко казано. Някои се оплакват: „Представяте ли си, дойдоха пияни!“. Чуйте сега, умолявам ви. Видях как мобилизираме при Първата и Втората чеченски войни. Как призовавахме и запасняци в сборните пунктове. Не смятам, че някога съм виждал трезвени хора там. Истината е, нещата при нас винаги са били така. Трябва само да се поддържа ред. Дори тези, които пийват радостно, после спят в палатките. Ще се наспят хубаво и след това ще учат военно дело. Така е било преди и винаги ще бъде“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране