22.08.2022 | 10:36
Руски партизани признаха за убийството на Дугина. Ще свалят Путин с атентати?
Обявяваме президента за узурпатор на властта, военнопрестъпник, който започна братоубийствена война между славянски народи, обявиха те

Отговорност за смъртта на Дария Дугина пое руска партизанска организация. Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов, който в момента живее в Киев, в ефира на опозиционния канал „Утро февраля“, обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин, съобщава БНТ.

„Ние – руски активисти, военни и политици, сега партизани и бойци от Националната Републиканска Армия, поставяме извън закона войнолюбците, грабителите и потисниците на руските народи. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, който измени Конституцията, започна братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт“, гласи част от посланието на Организацията.

Според Пономарьов партизаните са готови да извършат и други атаки, подобни на инцидента, довел до смъртта на Дария Дугина.

Тя загина след като колата, която шофираше, се взриви заради заложен в нея експлозив. Дария е дъщеря на Александър Дугин – учен и философ, известен с близките си отношения с Путин и като архитект на анексирането на Крим през 2014 година.

Междувременно проф. Валерий Тодоров коментира в „Тази сутрин“ по бТВ, че убийството на дъщерята на Александър Дугин e най-вероятно поръчка отвън.

„Ако някой е искал да убие Дугин отвътре, отдавна да го е сторил. Може да приемем, че това е атентат срещу бащата и е грешка, че е загинала дъщеря му, а не самият той“, добави той.

„Не бих казал, че Александър Дугин е личният философ на Путин. Не е толкова близък до него“, добави той.

Дугин е идеологът на т. нар. руски свят и новата идеология намира много добра почва и в руския елит, и умело се използва от руския президент Владимир Путин, обясни Тодоров.

„На фестивала, на който са били – Дугин е изнесъл лекция пак в този дух на идеологията си. Автомобилите са били паркирани свободно, така че съвсем незабелязано е могло да се монтира бомба под колата. Не става ясно дали в автомобила на дъщеря му или неговия автомобил – това няма значение, тъй като те е трябвало да пътуват заедно. Той в последния момент се е отказал. Бомбата е поставена под седалката на водача, тоест Дугина не е имала на практика никакъв шанс да оцелее“, каза още професорът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране