21.04.2022 | 10:37
Русия превзе Мариупол
2000 бойци остават на територията на завода „Азовстал”

Руските войски превзеха Мариупол, но 2000 бойци остават на територията на завода „Азовстал”. Това заявява министърът на отбраната Сергей Шойгу в доклад до Владимир Путин.

На този фон руският президент нарече щурма на индустриалната зона на „Азовстал” необоснован и нареди да бъде отменен. Той поиска индустриалната зона бъде блокирана, така че „и муха да не прелети”. Путин обясни отмяната на щурма на „Азовстал” със съображения за опазване на живота на руските военни.

„Русия гарантира живот и достойно отношение към украинските военни, които напускат „Азовстал”, заяви Путин, цитиран от ТАСС.

Още вчера се появиха данни, че 20 април ще е един от последните дни в битката за Мариупол. Градът на брега на Азовско море бе под обсада в продължение на близо 2 месеца, а инфраструктурата в него е на практика напълно унищожена с малки изключения. Защитата на града бе поверена, по данни от украинското Министерство на отбраната, на батальона „Азов“, който от 2015 г. е част от редовната армия на страната.

Улиците на Мариупол с в руини и за съжаление има много цивилни жертви. Евакуирани са над 140 000 човека. Въпреки това в града продължава да живее мирно население, което е в постоянен контакт с действащите на терен руски, чеченски войници и такива от ДНР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране