07.01.2021 | 12:18
Руският бизнесмен Зингарeвич купи „Ботев“ (Пд)
Досегашният собственик на клуба се съгласи да прехвърли 60% от акциите

Руският бизнесмен Антон Зингаревич вече е собственик на „Ботев“ (Пд), съобщи Gong.bg. Снощи членовете на Сдружение „Ботев Пловдив“, което държи основния дял в клуба, са гласували да прехвърлят 60% от акциите в полза на Зингаревич. Очаква се промяната в собствеността да бъде потвърдена утре по време на общото събрание на акционерите на „Ботев“, на което трябва да бъде избран и нов Борд на директорите. В него ще влязат хора, посочени от Зингаревич. Ще има и нов изпълнителен директор, който е испанец. Очаква се прокуристът на „Ботев“ Асен Караславов да остане на работа в клуба.

Синът на руския олигарх Борис Зингаревич прояви интерес към „Ботев“ в края на миналата година. При преговорите той дори заплаши да оттегли офертата си.

Новият собственик на клуба е обещал голям бюджет и е поставил високи цели – до 2-3 години „Ботев“ да се бори за шампионската титла. Зингаревич вече е избрал и нов треньор на отбора – босненецът с шведски паспорт Азрудин Валентич, който от вторник е в Пловдив и изчакваше финализиране на сделката. В отбора се очакват днес или утре да пристигнат и 10-ина попълнения от чужбина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране