01.04.2015 | 8:43
Руснакът, търсен заради Никита и майка му, избягал в Гърция
Очаква се бабата и бащата на убитота дете да дойдат в България

Руският гражданин, издирван за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Анна, е отпътувал от София с влак за Солун. Това гласи една от работните версии на криминалистите, съобщи “Труд”.

Вчера разследващи отказваха каквито и да е подробности за самоличността на издирвания, включително да коментират дали е от кавказки произход. Запитан в Пловдив главният секретар на МВР Георги Костов заяви: „Много мъже от кавказки произход са обявени за общонационално издирване у нас!“

Преди дни обаче разследващ екип е прегледал записи от охранителните камери на Централна гара в София, както и на автогарата в столицата. Проследени са били изображения на пътници между 16 и 19 март както на билетните гишета, така и на пероните. Специално внимание било отделено към пасажерите във вагоните за Солун.

Полицаите са търсели конкретен човек, за когото вече имали описание от свидетели, а най-вероятно и потвърждение, че е преминал българо-гръцката граница. Заради водещата на юг следа нашите ченгета са потърсили за помощ колегите си в Гърция, а също и в Кипър, тъй като се смята, че там е крайната точка на пътуването на руснака.

Трупът на 5-годишния Никита Леонтиев  беше намерен в куфар край софийското село Пасарел на 20 март, а тялото на 35-годишната му майка Анна Леонтиева бе открито разчленено край Приморско  на 2 март. В понеделник МВР разпространи снимките на жена и момченце, за които търси информация по разследването на тежко криминално престъпление.

Именно тези снимки е разпознала майката на Анна в Русия – Олга Владимировна. „Разпознаването на този етап стана задочно, по снимките. Но Олга Владимировна потвърди, че на тези фотографии, разпространени и в медиите, и в сайта на българската полиция, са нейната дъщеря Анна и внукът ѝ Никита”, обясни вчера Павел Астахов, пълномощник на руския президент по правата на децата. Очаква се бабата и бащата на Никита да дойдат в България, за да разпознаят близките си и да дадат показания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране