18.02.2015 | 20:26
Руснаци купиха TV7!
Цветан Василев прецака ДПС, Джак Ханик е новият бос на телевизията
Джак Ханик

Телевизия ТВ7 е продадена. Компанията купувач е базирана в САЩ и е свързана с банкера Цветан Василев.

До момента няма официално потвърждение за сделката. Научихме още, че на повечето служители в телевизията са изплатени дължимите заплати, преди да бъде обявено, че вече имат нов собственик. Засега се знае, че сделката е сключена преди около седмица, но до момента е пазена в пълна тайна, пише big5.bg

Купувач е компания, базирана в САЩ, свързана с Цветан Василев и руската банка VTB. Според източниците ни , новият собственик има вече 12 телевизионни канала в съседна Гърция и идва у нас от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита й.

Името му е Джак Ханик, той е американец, член е на Борда на директорите на Fox News Channel и дълго време е работил в Русия, отново в партньорство с VTB.

Вчера екипа на телевизията е бил събран от ръководството на медията и им е било съобщено, че медията вече има нов инвеститор, който евентуално много скоро ще стане и пълноправен собственик на ТВ7. На служителите също така е обещано, че следващата седмица те ще получат заплатите си за януари, които към днешна дата все още не са им платени. Делян Пеевски очевидно е прецакан, тъй като той имаше щения към ТВ7.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране