27.06.2024 | 12:04
Ружа Игнатова е жива и се крие
Криптоизмамницата сама у пуснала слуха, че е убита в Йонийско море

В България скоро ще бъде повдигнато задочно обвинение срещу Ружа Игнатова. Това ще даде възможност не само за наказателна санкция, но и за започване на процедура за конфискация на имущество, придобито незаконно чрез средства от финансовата пирамида OneCoin, която тя ръководеше. Информацията беше съобщена от временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов на брифинг в сряда, на който присъстваха също американският посланик в България Кенет Мертен и председателят на ДАНС Пламен Тончев.

Правителството на САЩ обяви нова награда в размер до 5 млн. щатски долара за информация относно Игнатова, която да доведе ареста ѝ или осъдителна присъда, посочи посланик Мертен. Адвокатът на главния юрист на OneCoin Ирина Дилкинска Николай Петров направи предположение, че Игнатова е жива. По думите му Ирина Дилкинска е била началник на правния отдел и е имала сравнително близък контакт с Игнатова. „Никога не е ставало въпрос дали Ружа Игнатова е жива или не, но винаги е присъствало във въздуха като предположение, че евентуално е жива и е добре скрита”, заяви Петров в ефира на NOVA.

Той твърди, че има информация, че по света все още се правят транзакции с валутата OneCoin. „От България са купувани предимно обучителни пакети – от стотина до около 5000-6000 долара, но в чужбина са правени транзакции до 100 млн. долара”, каза той.

Адвокатът заяви, че глобата от 111 млн. долара е част от присъдата на Дилкинска и какъвто е законът в САЩ, такъв ще бъде приложен.

„Обсъждали сме да поискаме нейния трансфер за излежаване на присъдата в България, но към момента не са предприети такива действия. Тя се призна за виновна там и получи, по първоначалните обвинения, 20 години за излежаване”, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране