22.08.2023 | 10:38
С шапки невидимки ли са били бандитите, които са следили Трактора?
Ботьо Ботев зове да се разследват. Не може да има връзка между убийствата на Къро и на Алексей Петров

Има сходство между първия опит за убийство и между последния, при който бе ликвидиран Алексей Петров. Имаме едно дълго изучаване на обекта – наблюдение и проследяване. Хората, които са правили това, не са били с шапки невидимки. Движили са се в тези райони. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият шеф на отдел „Убийства” в МВР Ботьо Ботев.

Нека да се прихванат детайли от организацията и да се види как е бил следен, призова той.

Според него убийството на бившата барета и това на Красимир Каменов – Къро. Зодобна организация, която е направена там, не биха съумели да осъществят, коментира криминалистът.

„Алексей е интересна личност от прехода. Работили сме по конкретен случай, когато се използваха барети. Получи се такава ситуация, при която напуснаха доста от служителите, а те бяха добре подготвени хора. Отличаваха се от организацията на борческите групировки. Имаха по-различно виждане, друг манталитет. Затова и се създаде Съюзът на баретите“, добави той.

„Тогава Алексей ми се обади. Опитваше почвата от гледна точка на полезността, да се включат в действията на полицията, където е нужно. Него обаче го интересуваше къде и как могат да се включат в основата на онези бизнес отношения“, заяви Ботев.

„Когато се публикуваха биографичните данни на Алексей, се вижда, че е завършил в Пазарджик Школата за сержанти. Следват данни за научната му дейност. Нормално беше да се каже и какъв университет е завършил. Няма обаче висше образование. Не е тайна, че хора от тези среди си купуваха дипломи. При него обаче такова нещо няма“, подчерта той.

„Беше недопустимо да е съветник на ДАНС. За мен като професионалист в тази област ми е обидно“, каза още Ботьо Ботев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране