23.05.2023 | 10:24
Събев към поддръжници на „Промяната“: Извинете, подведох ви
Очакват се брожения и в ГЕРБ. Партийният актив е в шок от новината, макар официално да мирува
„Моля всички, които ме последваха, за да направим България по-добро място като променим системата политически, да приемат моите извинения. Подведох ви.“ Това написа бившият министър на транспорта в правителството на ПП Николай Събев в своя фейсбук профил.

„Не се справих . Реших че са назрели условията и хората имат нужда от промяна. Извинете ме“, допълни бизнесменът.

Събев написа поста, ден след като стана ясно, че 102-ото правителство на България ще има двама премиери и мандат от година и половина. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се разбраха за съставяне на “национално отговорно правителство” с втория мандат и ротационен премиер. 9 месеца (до края на февруари) то ще бъде ръководено от акад. Николай Денков от ПП-ДБ, а след това начело ще застане Мария Габриел от ГЕРБ.

Преди повече от месец Николай Събев поиска оставките на Асен Василев и Даниел Лорер, а в края на миналата година той напусна и самата партия като заяви, че никога не е искал да бъде професионален политик.

„Имам политическо гадене“, реагира още снощи и бившият депутат от ДБ Кремена Кунева. Все пак тя остави за днес по-трезвите оценки.

Видно от социалните мрежи, много от редовите симпатизанти на ДБ и ПП мислят като Събев и Кунева. Естествено, съществуват и противоположни мнения.

Очакват се брожения и в ГЕРБ. Партийният актив е в шок от новината, макар официално да мирува. Тънък нюанс дойде от Делян Добрев. Той се извини за прогнозата си от преди 2 седмици, че премиерът ще бъде излъчен от ГЕРБ.

Все пак недоволството в партията може да стане и смело, ако се окаже вярно съобщението на Настимир Ананиев (ПП) от снощи, че ГЕРБ получава едно единствено място в ротационното правителство – това на Мария Габриел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране