13.02.2015 | 8:33
Сабрие напусна скандалното жилище, погва я прокуратурата
Освободихме един имот, който тя няма право да заема, каза министър Христо Иванов

Сабрие Сапунджиева е напуснала ведомственото жилище на Министерството на правосъдието. Това каза „с облекчение“ министър Христо Иванов пред bTV. По думите му, Сапунджиева излязла от апартамента преди дни, вероятно в сряда.

Иванов добави, че тя е дадена на прокуратурата заради скъпия ремонт, който е направила на жилището с пари от фонд „Затворно дело”, за десетки хиляди левове. Нека прокуратурата прецени дали Сапунджиева има вина, каза още министърът.

Иванов обяви, че това била недостойна история и че се надява да спрат медийните писания по темата. На 4 януари тази година Сапунджиева е получила нотариална покана да напусне апартамента, който е на Министерство на правосъдието.

Причината за крайната мярка е, че тя няма право да ползва държавен имот от края на юли 2014 г., когато правителството на Пламен Орешарски подаде оставка. Въпреки това, Сабрие Сапунджиева отказва да напусне имота с мотива, че го ползва над 14 години, както и че го е ремонтирала.

След като се разгоря скандалът, на 21 януари тя бе назначена за съдебен секретар, което ѝ позволи да продължи да живее в имота. Шокиращо обаче се оказа, че Сапунджиева си взела болничен само седмица след като била назначена.

Разследване на bTV междувременно показа, че семейството на Сапунджиева притежава 4 скъпи имота в софийски квартали като „Изгрев“ и „Манастирски ливади“, които обаче се водят на името на дъщерите ѝ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране