04.01.2015 | 17:25
Съд глоби Фандъкова с 31 500 лв. за гробище
Кметицата отказала информация за устройствения план на местността "Гробищен парк - Б"

Административният съд в София-град е наложил на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова глоба в размер на 31 500 лева за повторно неизпълнение на съдебно решение по дело за мълчалив отказ за достъп до обществена информация, съобщава Софийски обществен съвет.

Причината е отказ на Фандъкова да даде справка по закона за достъп до информация за подробния устройствен план на местността „Гробищен парк – Б“. Делото е заведено още от 2011 г.

Според закона общината трябва задължително да издаде мотивиран писмен отговор, но вместо това е имало само мълчание. По случая вече са наложени две предходни глоби – от 200 лв. и 5500 лв.

Въпреки това кметът е продължил да бездейства и не се е произнесъл с решение по заявлението за информация.  В мотивите на магистратите от Административния съд в София е посочено, че до началото на октомври 2014 г. Фандъкова не е представила доказателства за изпълнение на съдебното решение и трябва да плати глобата.

Размерът й е с натрупване от периода на неизпълнение – юли 2013 г. до септември 2014 г., като всяка седмица са начислявани по 500 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране