17.04.2015 | 8:02
Съдът пусна скадналната съдийка Ченалова под гаранция от 8000 лв.
Решението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд

След 5-часово заседание Софийски градски съд освободи Румяна Ченалова с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 8000 лева.

В заседание завършило през нощта СГС отхвърли искането на прокуратурата за постоянното задържане на съдия Ченалова, която смята, че обвиняемата може “да се укрие или да извърши друго престъпление”. Ченалова е обвинена в длъжностно и документно престъпление. Съдията по делото Веселина Ставрева, призна само второто.По отношение на повдигнатото й обвинение в длъжностно престъпление, съдия Ставрева обясни, че не са събрани достатъчно доказателства.

По неофициална информация обвиненията срещу Ченалова са във връзка с висящо търговско дело в СГС от 2013 г. То е по искова молба на “ОЕТ – Обединени Енергийни търговци” ООД, а ответник по него е НЕК ЕАД. Според прокуратурата на 22 април м.г. съдийката е извършила длъжностно престъпление, нарушавайки служебните си задължения, регламентирани в Закона за съдебната власт.

Румяна Ченалова има три дневен срок, за да изпълни наложената й мярка за неотклонение, в противен случай може да бъде поискано отново нейкното постоянно задържане под стража.  Решението на СГС подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране