23.05.2020 | 0:47
Сагата продължава: „Левски“ връща акциите в Дубай за ново джиросване
Васил Божков обяви, че този път ще даде дяловете на Наско Сираков

Ръководството на „Левски“ още днес е изпратило 86.6% от акциите на клуба в Дубай, където обвинените от българската прокуратура Васил Божков и неговата дясна ръка Георги Попов се укриват. Целта е Попов, който е де юре собственик на дяловете (де факто те са на Божков), да ги джироса втори път – сега вече на клубната легенда Наско Сираков.

Докато книжата се върнат отново в София, вече джиросани на Сираков, нито оперативното клубно ръководство, нито самият Сираков ще коментират темата.

Тази сутрин Васил Божков обяви на профила си във „Фейсбук“, че голмайстор №1 в историята на „Левски“ Наско Сираков ще е новият собственик на акциите. Изборът бе очакван, тъй като именно Сираков получи най-много гласове в онлайн гласуването сред феновете, организирано от самия Божков през изминалите 24 часа. За бившия футболист гласуваха над 28 000 души.

Трябва да се отбележи обаче, че вотът придоби гротесков вид, след като бе дадена възможност за свободно добавяне на кандидати от страна на самите фенове. Така списъкът за гласуване набъбна до стотина предложения, повечето от тях абсурдни. Така например втори по гласове се оказа депутатът от ДПС Делян Пеевски (над 15 000 гласа), следван от Сретен Йосич (около 2800 гласа) и т. н.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране