23.07.2021 | 13:59
Сагата с убитото куцо прасе продължава – шефът на „Витоша“ бил там случайно
Мистерия е кой все пак е убил глигана

Колата, в която се е возил бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, се оказала случайно на мястото на проверката, при която беше намерено убито диво прасе в автомобил. Това каза президентът на футболен клуб „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков пред бТВ.

Случаят с незаконния лов от вторник вечерта доведе до разпит в полицията на бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, Сергей Ташков, действащ служител на ДАНС, чието име не бе съобщено, и на горски служител.

Мъжете бяха арестувани в близост до ловно стопанство край Симитли, край село Сушица, което се стопанисва от Сергей Ташков. Той твърди, че е бил в един автомобил заедно с Димитър Георгиев, детето му и действащ служител на ДАНС в единия автомобил, но не са ловували.

„Нямаше никакви прасета, нито е стреляно от нашата кола. В задната кола, другата, която беше спряна зад нас, понеже ги отделиха хората от нас, там чухме вече, че се разправят за прасета и така нататък“, каза Ташков пред бТВ.

Той твърди, че автомобилите не са били заедно и че са се засекли случайно на това място и по това време две-три коли.

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев вече обяви, че не е убивал животно. „Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам нищо общо с другата кола, в която е открито убитото животно, нито познавам добре хората от нея. Возил съм се в отделен автомобил“, каза Георгиев.

Директорът на Държавното горско стопанство в Симитли Благой Кишев заяви, че са видели убитото 2-годишно прасе в багажника на един от автомобилите. Животното тежало около 60 – 70 кг.

След случая без работа остава горският служител Владимир Петров, задържан в компанията на бившия шеф на ДАНС за бракониерство. Той е подал молба за напускане.

Петимата участници в нощния лов без разрешително все още нямат повдигнати обвинения. Установява се кой е застрелял дивото прасе. Дали ще има обвинения, ще стане ясно след като бъдат направени експертизи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране