19.06.2024 | 19:39
Сарафов продължава да мачка с 200!
Във вторник СГП е прекратила делото за кражбата на 35 килограма злато от Петьо Еврото, жена му и прокурори от вече закритата Спецпрокуратура

Вчера Софийска градска прокуратура е прекратила досъдебното производство за кражбата на 35 килограма злато от Петьо Еврото, жена му Любена и прокурори от вече закритата Специализирана прокуратура. 170 тома доказателства са отхвърлени.

Това бе малка част от скандала Осемте джуджета, който избухна преди 4 години – малко след което избухнаха и масовите протести срещу Иван Гешев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Уличени първоначално бяха прокурорите Пейчинов и Франтишек, който бе и шеф на СП. В крайна сметка обаче обвинен беше само прокурор Деянов – но не за дълго. В понеделник се разбра, че обвиненията срещу него са свалени тихомълком преди месец. С прекратяването сега на делото, автоматично отпадат и обвиненията срещу Любена и бившия и съпруг Еврото. Това означава две неща – сега те могат да съдят прокуратурата за вреди, че да може данъкоплатецът още повече да ги обогати. Означава също така, че Еврото може спокойно да се завърне от Дубай, Белград, Меркурий или където и да се намира в момента.

За десерт ще припомним „тронното слово“ на и.ф. Борислав Сарафов при инсталирането му на високия пост точно преди година: „Тук се касае за изключително грозна, груба и безпардонна злоупотреба с прокуратурата, по-точно специализираната прокуратура, която наистина е използвана за разчистване на сметки и превземане на бизнеси… обществото и прокуратурата имат необходимост този казус да се изчисти докрай във всичките му метастази“. Ето, че се изчисти. За финал Осемте Джуджета може да отвори наново и Петьо Еврото да седне пак с бутилката уиски в тъмната стаичка.

1 коментар

  1. Без каза:

    коментар, всичко казано в материала е вярно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране