02.07.2024 | 12:08
“Сараите на Доган” ще станат резерват или Пеевски ще се настани там
"Феноменът" превзе ДПС, Доган вече не му е нужен и остава в миналото, казва бившия председател на МДПС и депутат Корман Исмаилов

“Ахмед Доган му е излишен, той не му е нужен (на Пеевски). Може би във времето тези сараи или ще се превърнат в резерват, или Пеевски ще се настани там.”

Това коментира в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” съоснователят на “Народна партия свобода и достойнство” Корман Исмаилов, който е бивш лидер на младежкото ДПС. Той е изненадан и не е допускал, че Ахмед Доган ще изпусне контрола върху ДПС, защото “смятам, а и по негови думи в миналото, тази партия за него е една преторианска гвардия, която трябва да гарантира натрупаното през годините и неговите старини”.

“По всичко изглежда, че Пеевски вече контролира партията. И явно той вече вижда друго начало, ново бъдеще, Пеевски планира нови процеси и действия в политическото пространство, а Доган вече е в миналото. И Доган му е излишен, той не му е нужен. Може би във времето тези сараи или ще се превърнат в резерват, или Пеевски ще се настани там. Пеевски в момента се чувства достатъчно силен не само на територията на ДПС, но и на територията на българския парламент”, смята Исмаилов.

Попитан как Пеевски е успял да превземе тази “цитадела” той отбеляза, че лидерът на ДПС превъзхождал по качества и по технологията, която самият Доган е прилагал – обръчите от фирми, намигванията, конфликтите на интереси, търговията с влияние, въобще “кадруването през инструментите на корупцията, на натиска, явно Феномена (както Доган го нарече) се оказа по-голям феномен, отколкото почетният председател е предполагал”.

“Явно Пеевски има качества, които много добре работят за постигането на своите цели, а и за управление на зависимостите, в това число да пренарежда и да се намесва в политическите процеси в други партии, в конструиране на нова власт”, смята Корман Исмаилов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране