28.04.2023 | 22:02
САЩ са финансирали изследвания за създаване на „вируси-мутанти“ в Ухан преди COVID-19
EcoHealth Alliance, който работи с Института по вирусология на Ухан, настоява, че COVID-19 не произхожда от лаборатория

EcoHealth Alliance използва американски данъчни долари за изследване на „мутантни вируси“ по време на работата си с лабораторията в Ухан в Китай, според статия, публикувана в американското издание Foxnews.

Judicial Watch, консервативна наблюдателна група, е получила 552 страници от Националните институти по здравеопазване чрез Закона за свобода на информацията относно безвъзмездни средства за EcoHealth Alliance, които включват информация за изследване, проведено от групата в Института по вирусология в Ухан.

Заявление за безвъзмездна помощ от EcoHealth до NIH от 5 юни 2013 г. обяснява плановете да използва коронавирус на прилеп за създаване на мутантен вирус, според документ в изданието.

Това изследване, се казва в заявлението за безвъзмездна помощ на EcoHealth, „ще ни позволи да определим критичните места за свързване на рецепторите, обхвата на вирусните гостоприемници и да предвидим по-добре капацитета на нашите CoV да заразяват хората“.

Информацията включва първоначалното заявление за безвъзмездна помощ и годишни доклади до NIH с информация за напредъка, ефективността и как ще се използва финансирането занапред.

EcoHealth Alliance, който работи с Института по вирусология на Ухан, настоява, че COVID-19 не произхожда от лаборатория.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране