11.10.2021 | 11:43
САЩ свалят санкции, за да може мадам Fuck EU да влезе в Русия
Третата в американската дипломация Виктория Нюланд е от 3 години в черния списък на Москва

Някои руски граждани са извадени от санкционния списък на САЩ в замяна на съгласието на Москва за посещението на зам. -държавния секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд. Това съобщи официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от руския вестник “Известия“ и Агенция Фокус.

За посещението на Нюланд в Москва, което е в понеделник, се разбра часове по-рано. Информацията беше потвърдена от самата Захарова. Програмата на посещението включва обсъждане на двустранни, регионални и международни проблеми. Очаква се Нюланд да проведе разговори със зам. -външния министър на Русия Сергей Рябков.

Инициатор на преговорите, както уточни говорителят на руското външно министерство, е американската страна.

„Тя (Нюланд) наистина беше в санкционните списъци на Русия, което предполага, че човек не може да премине границата. Те включиха руски представители, представители международници в санкциите си “, обясни Захарова по телевизия „Россия-1“. Според нея в тази връзка въпросът с посещението на Нюланд е решен на паритетни начала.

Захарова отбеляза и, че САЩ в отговор са премахнали руски представители от своите санкционни списъци. В същото време тя не уточни кого точно САЩ са премахнали от тези списъци

След посещението в Москва, Нюланд ще замине за Бейрут, където ще обсъди реформите и изборите в Ливан през 2022 г., а след това ще посети Лондон.

На 25 септември руският посланик в САЩ Анатолий Антонов отбеляза, че на Нюланд все още не е издадена виза. По -късно руски източници заявиха, че визата на Нюлан може да бъде издадена през октомври, при условие че Вашингтон премахне редица ограничения за руските дипломати.

Преди това, през май 2018 г. Русия отказа на Нюланд виза. Руското външно министерство обясни тогава това с факта, че дипломатът е включен в черния списък, съставен от Москва в отговор на съответни санкции на САЩ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране